Kaubandus.ee  • 9. aprill 2009
Jaga lugu:

Väliskaubanduse puudujääk kaheksa aasta madalaim

Eesti väliskaubanduse puudujääk vähenes esialgsetel andmetel veebruaris 1,1 miljardi kroonini, teatas statistikaamet. Puudujääk oli nii madalal tasemel viimati 2001. aasta mais.

Veebruaris eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 7,9 miljardi krooni eest ja imporditi Eestisse 9 miljardi krooni väärtuses. Eksport vähenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 2,8 miljardit krooni ehk 26 protsenti ja import 4,7 miljardit krooni ehk kolmandik.

Euroopa Liidu riikidesse eksporditi veebruaris kaupu 5,4 miljardi krooni eest, mis moodustas 68% Eesti koguekspordist. Eelmise aasta sama kuuga võrreldes vähenes eksport EL riikidesse 2,3 miljardit krooni ehk ligi kolmandik.

Kolmandatesse riikidesse eksporditi kaupu 2,5 miljardi krooni väärtuses ning vähenemine 2008. aasta veebruariga võrreldes oli 0,5 miljardit krooni ehk 15%.

Euroopa Liidu riikidest imporditi kaupu ligi 7 miljardi krooni väärtuses, mis moodustas 78% Eesti koguimpordist. Väljastpoolt Euroopa Liitu imporditi kaupu 2 miljardi krooni eest ja vähenemine eelmise aasta veebruariga võrreldes oli 0,6 miljardit krooni ehk 23%.

Euroopa Liidu riikidega oli väliskaubanduse puudujääk 1,6 miljardit krooni (eelmise aasta veebruaris 3,4 miljardit krooni). Samas kaubavahetus ülejäänud riikidega oli ülejäägis ehk kaupu eksporditi neisse riikidesse 0,5 miljardi krooni eest enam kui sealt imporditi.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt