Autor: Kaubandus.ee • 13. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Frens: ei jõua nii ruttu kulusid kärpida, kui majandus jahtub

Headel aegadel on tekkinud suured püsikulud ning nende vähendamine võtab kaua aega, põhjendas ASi Frens tegevjuht Tiit Ojaveski ettevõtte 2,5 miljoni kroonist maksuvõlga.

Frensil on maksehäireregistri andmetel tänase seisuga 2 594 817 krooni suurune maksuvõlg ning 190 696 krooni suurune intressivõlg. "Võlg on tekkinud seetõttu, et veskid jahvatavad aeglaselt. Ei jõua kulusid nii ruttu kärpida kui majandus jahtub," põhjendas Ojaveski.

"Kui on head ajad, siis püsikulud koguaeg suurenevad. Püsikulude vähendamine võtab kaua aega. Kui meie tegevuses jooksis jaanuari lõpuni äriliste muudatuste toimumine, siis veebruaris kadus järsku käive täiesti ära. Seal tekkis koperdamine," lisas ta.

Frensi juhi sõnul peetakse hetkel maksuametiga läbirääkimisi võlgnevuste ajatamiseks. "Oleme sunnitud ka inimesi koondama ja püsikulusid vähendama," märkis Ojaveski.

Tema sõnul on I kvartal traditsiooniliselt hästi nõrk, II kvartal tugev, III kvartal jälle nõrk ning IV kvartalis tehakse detsembris väga suur käive. "Eelmise aasta teine ja IV kvartal kuni selle jaanuari lõpuni olid väga tugevad, aga need suured kärped, mis võeti ette veebruaris ajas ära palju tellijaid," märkis Ojaveski.

"Loodame, et kui selle poolaasta lõpuks saame kulud maha, siis järgmine poolaasta oleme palju väiksemad ja mobiilsed ning saame hakkama. Meie plaan on igal juhul võlad ära maksta ja tegeleda ellujäämise kursusega edasi," rääkis Frensi juht.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757