Kaubandus.ee  • 13. aprill 2009
Jaga lugu:

Frens: ei jõua nii ruttu kulusid kärpida, kui majandus jahtub

Headel aegadel on tekkinud suured püsikulud ning nende vähendamine võtab kaua aega, põhjendas ASi Frens tegevjuht Tiit Ojaveski ettevõtte 2,5 miljoni kroonist maksuvõlga.

Frensil on maksehäireregistri andmetel tänase seisuga 2 594 817 krooni suurune maksuvõlg ning 190 696 krooni suurune intressivõlg. "Võlg on tekkinud seetõttu, et veskid jahvatavad aeglaselt. Ei jõua kulusid nii ruttu kärpida kui majandus jahtub," põhjendas Ojaveski.

"Kui on head ajad, siis püsikulud koguaeg suurenevad. Püsikulude vähendamine võtab kaua aega. Kui meie tegevuses jooksis jaanuari lõpuni äriliste muudatuste toimumine, siis veebruaris kadus järsku käive täiesti ära. Seal tekkis koperdamine," lisas ta.

Frensi juhi sõnul peetakse hetkel maksuametiga läbirääkimisi võlgnevuste ajatamiseks. "Oleme sunnitud ka inimesi koondama ja püsikulusid vähendama," märkis Ojaveski.

Tema sõnul on I kvartal traditsiooniliselt hästi nõrk, II kvartal tugev, III kvartal jälle nõrk ning IV kvartalis tehakse detsembris väga suur käive. "Eelmise aasta teine ja IV kvartal kuni selle jaanuari lõpuni olid väga tugevad, aga need suured kärped, mis võeti ette veebruaris ajas ära palju tellijaid," märkis Ojaveski.

"Loodame, et kui selle poolaasta lõpuks saame kulud maha, siis järgmine poolaasta oleme palju väiksemad ja mobiilsed ning saame hakkama. Meie plaan on igal juhul võlad ära maksta ja tegeleda ellujäämise kursusega edasi," rääkis Frensi juht.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt