Autor: Kaubandus.ee • 14. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tridensi ekstöötaja: juhtide sunnitud lahkumisel pärssiv mõju

Juhatuse liikmete lepingute peatamine mõjutab Tridensi tegevust pärssivalt, sest pole võimalik, et üks inimene teeb ära kolme inimese töö, ütles Tridensi endine juhatuse liige Indrek Habak.

"Lahkuminek oli korrektne, härrasmeeste kombel ja rahumeelne ka. Mingit riidu kui sellist asja ei olnud, tegime tööd viimase hetkeni," kommenteeris Habak sunnitud lahkumist hulgikaubandusfirma Tridens juhatusest. 6. märtsil lõpetas Tridens kõigi kolme endise juhatuse liikmega teenistuslepingud.

"Mul isiklikult jäi küsimärk üles, et mis kõik need motiivid täpsemalt olid. Delikaatselt jätsin need uurimata," tunnistas ta. Habaku sõnul oli nõukogu formaalne otsus juhtimiskulude kokkuhoid. "Selge see, et juhtimikulud on suured kulud nii suure ettevõtte juures. Väga lihtne on kokku hoida selliste lepingute lõpetamise teel. Lepingute tähtaeg olid nii kui nii kohe-kohe lõppemas," lisas ta.

Habaku sõnul mõjustab kolme juhatuse liikme sunnitud lahkumine Tridensi tegevust pärssivalt. "Ei ole võimalik, et üks inimene teeb kolme inimese töö ära," põhjendas ta. Alates 6. märtsist on Tridensi juhatus üheliikmeline.

Tema sõnul aitab ettevõttes finantsjuhtimist teha konsultant ning üks inimene päris kolme inimese tööd tegema ei pea. "Tegelesin terve Eesti ostu, turunduse ja müügiga koos oma alluvatega. Praeguses konkurentsisituatsioonis pole kellegi elu meelakkumine. Allahindluste, räigete müügitehnikate kasutamine käib igapäevaselt. Nad peavad sellega hakkama saama kuidagi," rääkis Habak.

"Suhtlen oma endiste alluvatega päris tihedalt, nad küsivad nõu. Tean, neil seal lihtne pole," märkis Habak.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757