Autor: Kaubandus.ee • 17. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laoomanik müüb enampakkumisel Offexi napse

Pandipidaja Kaubanduslik Vahenduslik Eesti Toormetarne OÜ müüb hulgimüüja võla katteks avalikul enampakkumisel kriminaaluurimise alla sattunud Offex Groupi viina ja likööri, avaldas portaal varad.ee.

Enampakkumisel on järgmised joogid:

- 7811 topsi Linna viina summas 31 244 krooni

- 3111 topsi Talu viina summas 12 444 krooni- 2880 topsi viina Avans summas 11 520 krooni- 16 topsi viina Starka summas 64 krooni- 10 topsi viina Rodos summas 40 krooni- 3274 topsi viina Vodka Pshenichnaja summas 19 644 krooni- 228 pooleliitrist Kirsilikööri summas 5796 krooni

Viinatopsid sisaldavad 100 grammi alkohoolset jooki. Alghinnale lisandub käibemaks 18%. Pakkumised tuleb esitada 25. juuni keskpäevaks ja võitja tehakse teatavaks tunni aja pärast.

Alkohoolsete jookide tootja Offex Groupi tootmisvõimsused lubavad valmistada 4,5 miljonit pudelit kanget alkoholi kuus. Tootmisettevõte võlgneb praegu ligi 2,6 miljonit krooni riigimakse, millest 2 miljonit krooni on alkoholiaktsiisi võlg. Offex Groupi toodangut vahendanud ja Kaubanduslik Vahenduslik Eesti Toormetarnele võlgu jäänud Baltmodum riigile maksu võlgu pole.

Maksehäirete registri põhjal on Offex Group võlgu ka osaühingutele Ksanort ja Abi Kapital Grupp.

Aprilli keskel teatas riigiprokuratuur, et erinevatest poodidest ja Baltmodumi laost konfiskeeritud 62 644 alkohoolse joogi pudelist kandis võltsitud maksumärki 37 193 ehk 59%. Ehtsa maksumärgiga napsud anti kaupmeestele tagasi.

Harju maakohus vahistas 2. aprillil 39aastase Igori, 34aastase Jevgeni ja 33aastase Edgari, keda kahtlustakse suures ulatuses võltsitud maksumärkide kasutamises ja käibele laskmises ning kuritegelikku ühendusse kuulumises. Lisaks kolmele vahistatule esitati kriminaalasjas kahtlustus veel kolmele inimesele ning Offex Groupile ja Baltmodumile.

Prokuratuuri hinnangul tekkis maksumärkide võltsimisest riigile ligikaudu 1,4 miljonit krooni kahju. Kriminaalasja uurimist juhib riigiprokurör Piret Paukštys.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757