Autor: Kaubandus.ee • 29. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deutsche Bank: dollarit ootab vägev tõus

Strateegid, kes on sellel aastal dollari liikumist euro suhtes kõige täpsemini prognoosinud, näevad USA valuuta väärtusele 17%-list kasvuruumi, kuna USA majandus taastub Euroopaga võrreldes kiiremini.

"Ma olen dollari suhtes mõistlikult optimistlik," rääkis Deutsche Banki valuutastrateeg Henrik Gullberg. "Kui vaadata eelmise mõne nädala andmeid, võib täheldada, et USA majandus on euroalast taastumisele kvartal või kaks lähemal," lisas ta.

Aasta alguses prognoosisid Deutsche Banki strateegid, et poolaasta lõpuks kukub dollar euro suhtes 1,40-le, mis on väga vähe erinev tänasest tasemest, kui poolaasta lõpuni jääb vaid kaks päeva.

Võrreldes selle aasta algusega vähe muutnud dollar, on lõppeva kvartaliga euro suhtes kukkunud 5,8%. Täna pärastlõunal tuli ühe euro eest New Yorkis välja käia 1,4071 dollarit.

Nüüd prognoosivad Deutsche Banki strateegid, et aasta lõpus tuleb ühe euro eest välja käia 1,20 dollarit, mis tähendaks dollari jaoks 17%-list tugevnemist ehk suurimat kahe kvartali jooksul tehtud hüpet alates 1981. aastast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070