Autor: Kaubandus.ee • 14. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gild: aasta tagasi oli Enteril vettpidav strateegia

GILD Arbitage fond laenas mullu Enter ITMarketile miljon eurot, fondijuhi Tõnno Vähi sõnul oli aasta tagasi Enteril veel vettpidav strateegia.

Gild laenas 30%lise intressiga miljon eurot, tähtaeg oli laenul selle aasta juuli algus, kuid ettevõtte võlga tähtajaks siiski ei tasunud.

Eelmise aasta augustis teatasid Gild ja Enter, et GILD Arbitrage investeerib Enteri laienemisesse 2 miljonit eurot. "GILD ei ole ettevõtte osanikuks saanud, kuna investeering oli struktureeritud nii, et osalus tekib ainult teatud tingimuste täitumisel. Samuti oli meil võimalus investeerida ettevõttesse suuremas mahus, kuid majandusolude muutudes pidasime otstarbekaks investeerida ainult miljon eurot," selgitas GILD Bankersi partner ja GILD Arbitrage'i fondijuht Tõnno Vähk.

Hetkel jätkab Gild ettevõtte ühe suurima võlausaldajana.

Eelmise aasta augustis kommenteeris Vähk tehingut nii: "Usun, et Enter on valinud vettpidava jaemüügi strateegia, mille edu on tõestatud teistel turgudel ja ka ettevõtte seniste tulemustega. Antud strateegia loob head eeldused jätkuvaks kasvuks ka mõneks ajaks jahenenud majanduskliimas. Enteri juhtkonnal on silmapaistev kogemus ja saavutuste pagas, mistõttu oleme veendunud, et nad jätkavad ettevõtte juhtimist sama edukalt ka tulevikus.”

Praegu märkis Vähk, et ettevõtte strateegia oli eelmisel aastal küll vettpidav, aga kahjuks ei võimaldanud järsk majanduslangus seda ellu viia.

Enter ITMarketi suhtes algatas täna Harju maakohus pankrotimenetluse, ML Arvutite suhtes aga saneerimismenetluse. Enter oli ise teinud pankroti algatamise avalduse ning 3. septembriks on määratud ka esimene istung. ML Arvutid peavad saneerimiskava esitama augusti lõpuks.

AS Enter ITMarket taotles eelnevalt ettevõtte saneerimist, sest ettevõtte omanikud ja juhtkond leidsid, et ilma kohtuliku saneerimiskaitseta ei ole võimalik lõpule viia ettevõttes läbiviidavaid ümberkorraldusi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757