Autor: Kaubandus.ee • 16. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Indias armastatakse luksusautosid

Autoomanikud üle maailma võivad iga päevaga murest keskkonna üle üha rohelisemaks muutuda, kuid Indias eelistatakse siiski suuri luksusautosid.

Ülemaailmne uuring ettevõttelt Synovate näitas, et India on riik kus unistuste auto on olulisem kui keskkonna säästmine, kirjutas The Economic Times.

Uuring küsitles 13 500 inimest erinevatest piirkondadest uurides, kas nad valiks unistuste auto või rohelist mõtteviisi kandva. 47% indialastest hääletas luksussõiduki poolt ja vaid 30% valiks keskkonnasõbraliku.

Vaid Lõuna-Aafrika Vabariik ületas luksusautode armastamises poolest Indiat, sest seal eelistas unistuste sõidukit 53% kõigist vastanutest.

„India läbi praegu pöördemomenti ja me ei ole siiani näinud palju luksusautosid. Inimesed Indias on ambitsioonikad ja jätkavad edasi püüdlemist. See teeb Indiast hoopis teistsuguse turu kui Euroopa,“ rääkis Synovate esindaja Sumit Arora.

Näiteks Saksamaal tunnistas 60% küsitletutest, et eelistab loodussäästlikku autot, Aasias on see protsent keskmiselt 53%, Tais 77 ja Lõuna-Koreas 76. USA, maailma suurima luksusautode turuga riigi elanikest valiks suure ja uhke sõiduki 35% ning 23% eelistaks rohelist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757