Autor: Kaubandus.ee • 10. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks Tallinna sadama ladu müüb vale loaga

Tallinna linnaplaneerimise ameti ehitusjärelevalve teenistus kaalub väärteomenetluse algatamist Uus-Sadama 19 asuvate alkoholi hulgimüügiladude suhtes, sest neil puudub ehitise õige kasutusluba.

Kinnistu omanik on AS Tallinna Sadam. Tallinna Sadama avalike suhete juhi Sven Ratassepa kinnitusel omavad mõlemad hooned ehitise kasutusluba. Ta viitas seejuures ehitusregistri infole ning küsis ajakirjanikult, kust on pärit info, et load puuduvad.Ehitusjärelevalve teenistuse direktori Rain Seieri sõnul on laod ehitisregistris kirjas tööstushoone-laohoonena, kuid tegelikult on tegemist kauplustega, kus käib palju inimesi. "Tuleks esitada uus kasutusloa taotlus ning tuletõrje, tervisekaitse ja tööinspektsioon peaks asja üle vaatama," rääkis ta.Sadama D-terminali läheduses eelkõige soomlaste seas populaarsete hulgimüügiladude juures seisavad pidevalt bussid, inimesed voorivad suurte poekärudega sisse-välja ning busside alumised pagasiruumid topitakse kangemat kraami täis.Laos seitse kassatASile Helter-R kuuluvas SuperAlko laos on seitse kassat, reede hommikul on neist töös viis. Vastas asuvas ALCO Expressi müügisaal on väikesem ning kassasidki kõigest kaks.Seier lisas, et kasutusloata tegutsemise eest saab juriidilist isikut trahvida kuni poole miljoni krooniga ning selle võib määrata hoone omanikule ja/või rentnikule.Vale kasutusloaga alkoholimüügikohad sadamas avastasid ehitusjärelevalve teenistuse töötajad rutiinse kontrolli käigus.Kohaliku omavalitsuse väljastatav ehitise kasutusluba kinnitab, et valminud ehitis või selle osa vastab ehitisele ettenähtud nõuetele ja seda võib kasutada vastavalt kavandatud kasutamise otstarbele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757