Autor: Kaubandus.ee • 16. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi hakkas müüma maheköögivilja

Rimi Eesti Food teatas koostöö alustamisest maheköögivilju tootva Kiltsimäe taluga ning lisas oma tootesortimeti sünteetiliste kemikaalide ja geneetiliselt muundatud organismideta kasvatatud ja töödeldud köögiviljad.

Rimi Eesti Food turundus- ja kommunikatsioonijuhi Evelin Mägioja sõnul eelistab Rimi eestimaiseid tootjaid, sest soovib toetada nii Eesti majandust kui ka arvestada tarbijate eelistustega. Lisaks on ökosõbrad varasemad Rimi vahendatud mahetooted hästi vastu võtnud, mis andis julguse mahetoodete osakaalu kauplustes suurendada.

Mägioja ütles, et paraku ei suuda väiketootjad suuri kaubanduskette järjepidevalt varustada, oma osa on ka Eesti kliimal, mis ei võimalda tootjal aastaringselt kõiki köögi- ja puuvilju kauplustele tarnida.

Terve möödunud talve olid Rimi kaupluste köögiviljade valikus kodumaise päritoluga kartul ja peet. „Suvisel ajal on Eesti köögi- ja puuviljade sortiment ulatuslikum ja omalt poolt püüame pakkuda kõike, mida vähegi kasvatatakse ning mida talumehed meile pakuvad,“ lisas turundusjuht.

“Meie talu toodangust on kauplustes saada pakendatud koorimata ja kooritud porgandit, kaalikat, kartulit, toorest ja keedupeeti ning ühepajatoidu segu,“ rääkis Kiltsimäe talu peremees Margus Lille. Talu pakub hooajaliselt ka lehtsalatit, tilli ja redist.

Lille sõnul on mahetooted välismaistest köögi- ja puuviljadest küll mõnevõrra kallimad, kuid hinnavahe korvab mahetoodangu kemikaalipuhtus.

Kiltsimäe mahetalu köögiviljad on müügil viies Tallinna Rimis: Rimi Norde Centrum, Rimi Kaubahall, Rimi Mustakivi, Rimi Ülemiste ja Rimi Haabersti. Rimi kauplustes on müügil Kiltsimäe talu värske kurk, hapukurk, roheline sibul ja ühepajatoit. Kiltsimäe mahetalu toodete pakenditel on EL mahemärk, mis näitab, et tegemist on riiklikult kontrollitud mahepõllumajanduse tootega.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757