Autor: Kaubandus.ee • 17. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koduextra: augustis nägime positiivseid trende

August tõi kasvava trendi ning müügitehinguid oli rohkem kui mullu, kuid põhjapanevate järelduste tegemiseks on veel vara, ütles Äripäevale KoduExtra OÜ juhatuse liige ja tegevdirektor Tõnu Lemsaar.

„Käesoleva aasta müüginumber tuleb kindlasti eelmise aasta omast oluliselt suurem, kuna KoduExtra OÜ portfellis on eelmise aasta lõpust ka Superboxi kett,“ rääkis Lemsaar ning lisas: „Täpset numbrit ei hakkaks prognoosima, kuna aastalõpu müügid võivad sel aastal olla küllaltki ettearvamatud.“

Möödunud kuu võis viidata võimalusele, et tunneli lõpus on ikkagi valgus. „Augustis nägime küll positiivseid trende, kuid see on veel liiga lühiajaline periood järelduste tegemiseks. Klientide ostukäitumises võib täheldada kasvanud müügitehingute arvu võrreldes möödunud aastaga, mis viitab kindlasti klinetide suurenenud huvile soodsa hinnatasemega kaupluste vastu,“ rääkis tegevjuht ja lisas, et jaekaubanduse hüppelisse kasvu ta siiski ei usu. „Pigem tuleb pikk ja aeglane tõus ja millal see aga algab, on praegu veel vara rääkida."

Hinnasõja pidamist teiste kodutarvete kauplustega ei ole Lemsaar täheldanud. „Me usume, et meie kliendid hindavad meie ühtlast soodsat hinnataset ja on piisavalt targad saamaks aru, et võimalike konkurentide meelitamiseks meeletute allahindlustega kasseeritakse hinnavõit neilt teiste toodetega tagasi,“ rääkis ta.

KoduExtra OÜ (endise nimega Olympic Invest OÜ) käive oli möödunud aastal 14,8 protsenti suurem kui mullu ja ületas 101 miljonit krooni. Ettevõte rabeles aastaga välja 3 miljoni kroonisest kahjumist, saades 2008. aasta lõpus kasumiks veidi üle 899 000 krooni, selgus KoduExtra majandusaasta aruandest. Lemsaar, kes liitus Koduextraga selle aasta suvel, ütles möödunud aasta majandustulemust kommenteerides, et kindlasti on see märk väga pingsast ja sihikindlast tööst.

Ettevõte investeeris eelmisel aastal põhivarasse 5,1 miljonit krooni.

KoduExtra OÜ (endise nimega Olympic Invest OÜ) tegevusalaks on mitmesuguste majapidamis- ja aiakaupade, tööriistade ning vabaajakaupade jaemüük. Esimene kauplus avati 1998. aastal ning 2008. aasta lõpuks oli kokku 24 poodi.

Ettevõte kuulub Eesti ja Soome kapitalile ning möödunud aastal vähendati omakapitali 3,1 miljoni krooni võrra 1,9 miljonile kroonile, et katta kahjum ning saavutada äriseadustikus nõutav suurus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757