Autor: Kaubandus.ee • 17. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodukaupade müüjate lahingud verevaesemad kui piimahinnasõda

Ka kodukaupade müüjad peavad samasuguseid hinnalahinguid nagu kaubandusketid piima hinna üle, kuid need on tagasihoidlikumad, ütles Äripäevale Novaluxi tegevjuht Margo Pruunlep.

“Ei saa öelda, et lahinguid ei toimu. Toimub, kuid need on verevaesemad kui piimahinnasõda,” märkis Pruunlep ning lisas: “hind on täna ikkagi oluline müügiargument. Kes kõvemini karjub jääb meelde.”

Tegevjuhti vastus küsimusele, kas majanduslangus on rohkem tarbijaid toonud poodi soodsa hinnaga kaupa soetama, oli eitav ning ta selgitas, et eratarbimine on täna tervikuna langustrendis ja tarbijate arvu kasvu ei ole. Pruunlep on kindel, et müüa saab ka allahindluseta, kuid tema sõnul peab hind siiski õige olema.

2009. aasta kohta rääkis juht lühidalt, et see on töine olnud, firmas on tehtud vajalikud ümberkorraldused ning nüüd keskendutakse tulevikule.

Novalux teenis möödunud aastal 1,8 miljonit krooni puhaskasumit 106,6 miljoni kroonise müügitulu juures. Müügitulu oli mullu üle 16 miljoni krooni väiksem kui 2007. aastal. Samal ajal kasum kuivas kokku 11 miljoni krooni võrra. Pruunlep kommenteeris, et möödunud aasta majandustulemused olid “toimunu taustal ootuspärased.” “Ootused olukorra paranemisele on madalad, ei usu, et midagi märkimisväärselt muutub enne 2011. aastat,” ütles tegevjuht jaekaubanduse tulevikust rääkides.

Ettevõtte müügitulu langes 2008. aastal 13% ning müügitulu ühe ruutmeetri kohta oli 12,5% kesisem. Müügitulust 106,3 miljonit krooni tuli Eesti kauplustest ning 353 000 krooni Lätist.

Juhatus tegi ettepaneku jätta ettevõtte kasum jaotamata ning lisas aruandeaasta puhaskasumi 1,8 miljonit krooni jaotamata kasumi hulka. Ettevõtte kogu jaotamata kasum on nüüd 34,3 miljonit krooni.

Novaluxi majandusaasta aruandes avaldati lootust, et majandus võib tõusule pöörduda 2009. aasta lõpus või 2010 alguses, kuid eratarbimise aeglustumise tingimustes on oodata jaekaubanduse käivete langust kogu 2009. aasta jooksul.

2008. aastal omas ettevõte Eestis 16 kauplust. Ettevõttes töötas möödunud aastal keskmiselt 132 inimest.

50% ettevõttes kuulub äriregistri andmetel Holland Holding OÜ-le ning teine sama palju Novest Holding OÜ-le. Novaluxi üks juhatuse liige on tegevjuht Margo Pruunlep ning teine Rene Velthoen, kes äriregistri andmetel resideerub Hollandis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757