Autor: Kaubandus.ee • 11. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti liisingufirmad võtavad käest paarkümmend autot päevas

Praegu võetakse iga päev autoliisingu võlglastelt käest ligi 20 sõidukit ja olukorrale ei paista veel niipea muutuvat, vahendas portaal rus.db.lv.

Liisingufirmad pigem kardavad, et olukord muutub veelgi kehvemaks. Nad prognoosivad, et maksevõime halveneb tuleval aastal, seda põhjustab eelkõige kõrgem tulumaks ja teised maksud, mis Lätis on viimase aasta jooksul tõusnud.

Läti kommertspankade ühenduse liisingukomitee juhataja Viesturs Gurtlavsi arvates olukord enam hullemaks ei saa minna, sest alates eelmise aasta lõpust pole rohkem kui 15 protsenti autodest nö võlgu ostetud.

Rus.db.lv andmetel saavutas autode liisimislepingute sõlmimine madalaima punkti selle aasta mais. Kui mullu samal ajal tehti lepinguid 70 miljoni lati väärtuses, siis tänavu kevadel vaid 10,4 miljoni lati piires.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700