Autor: Kaubandus.ee • 13. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Filter plaanib eksporti kahekordistada

Filter kontserni tegevjuht Antti Toppi sõnul kavatseb Venemaale laienenud ettevõte mõne aastaga ekspordimahu kahekordistada.

Toppi põhjendas Venemaale laienemise ajastust: „Peale sügavat langust hakkab nafta hinna toel majandus kosuma, seetõttu ka õige hetk, avaneb palju investeeringuid.

Venemaa investeeringu mahtu Toppi ei avaldanud, kuid oodatava käibe kohta ütles ta, et Filter loodab oma praeguse ekspordimahu mõne aastaga kahekordistada.

Toppi sõnul peab Filter Venemaal oma konkurentideks kõiki riigis esindatud rahvusvahelisi vee- ja energiaseadmete valmistajaid.

Ettevõtte finantsjuht Rainer Erendi selgitas: „AS Filter, mis pakub insenertehnilisi lahendusi koostootmisjaamadele ja veekäitlussüsteemidele, soovib neid turustada ka Venemaale. Näeme oma kasvumootorit ekspordis, eelkõige ida-suunalises ekspordis.“

Erendi sõnul on kontserni laienemisplaanid siiski konservatiivsed. Me ei tee väga kolossaalseid Venemaa turu vallutamise plaane. Kõik peab olema orgaaniline ja loomulik,“ sõnas ta.

Nii Toppi kui Erendi ütlesid, et Balti riikide ja Venemaa turgu on väga raske võrrelda. „Venemaa turg on kordades suurem ja seal on erinevalt Balti riikidest väga palju amortiseerunud objekte, mis oleks vaja pigem uuesti üles ehitada kui renoveerida. Kõik sõltub muidugi klientide rahalistest võimalustest,“ märkis Erendi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700