Autor: Kaubandus.ee • 26. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: Tallinna Kaubamajal tugevad tulemused 

Talinna Kaubamaja neljanda kvartali tulemused olid tugevad ning vastasid LHV Panga ootustele.

Kuna käibenumber oli juba eelnevalt teada, siis oli tähelepanu suunatud eelkõige äritegevuse kasumlikkusele ning Läti Selverite sulgemisega seotud kuludele, ütles LHV analüütik Henri Adams.

Neljanda kvartali brutokasumi marginaal oli võrreldes eelmise aastaga samal tasemel ning ühtlasi 2009. aasta kõrgeim mis näitab, et kasumlikkust on suudetud tõsta. Vaadates kasumlikkust valdkondade lõikes, valmistas positiivse üllatuse Kaubamajade segment – ootasime ärikasumi osas nulli lähedale jäämist, kuid viimase kolme kuu jooksul suudeti teenida 23 miljonit krooni ärikasumit. Teistes valdkondades üllatusi polnud ning Kaubamajade segment jäigi ainsaks, mis suutis viimase kvartali pluss poole peal lõpetada.

LHV Panga poolt avaldatud eelmise kvartali tulemuste kommetaaris tõime välja, et Läti Selverite sulgemisega seotud allahindlused ja ühekordsed kulud võiksid jääda 200 miljoni krooni kanti. Kaubamaja neljanda kvartali aruande kohaselt kujunesid seonduvad kulud 227 miljoni krooni juurde. Seega jättes välja ühekordse iseloomuga kulud, lõpetati viimane kvartal prognoositust väiksema kahjumiga.

Pöörates pilgu 2010. aastasse usume, et Tallinna Kaubamajal on head väljavaated ja potentsiaal lõikamaks kasu majanduskeskkonna paranemisest. Äritegevuses on rasketel aegadel tehtud vajalikke korrektuure - alandatud tegevuskulusid, suletud kahjumlikke poode ning vaadatud üle lähiaastate tegevusplaanid. Seega on majanduskriisist väljuv ettevõte märksa tugevam ja väärib LHV Panga arvates investeerimisportfelli lisamist. LHV Pangal on antud Tallinna Kaubamaja aktsiale Osta soovitus. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070