Autor: Kaubandus.ee • 11. juuni 2010

Beer House: kahtleme Kilgi hiigelkõrtsi idee elujõulisuses

Ma julgen täna küll kirjutada Rein Kilgi plaanile rajada Tallinna tselluloosikompleksi hiigelkõrts hästi suure küsimärgi, ütles pealinna ühe suurema toitlustuskoha Beer House müügi- ja marketingiosakonna juhataja Mait Lepik.

Ärimees Rein Kilk, kes seitse aastat tagasi avas Eesti suurima kõrtsi – 1500-kohalise kuursaali Pärnus – plaanib Tallinna tselluloosikompleksi katlamajja veelgi suurema söögikoha rajamist.

„Nii nagu Tallinna linn on poode täis, võib ju ka kõrtse täis ehitada, aga iseküsimus on, kui palju neisse kliente jagub,“ rääkis Lepik ja lisas, et ta kahtleb Kilgi idee elujõulisuses. „Kõrtsi jaoks on kõige olulisem asukoht ja tselluloositehase kant pole selleks kõige parem. Täna asub ju sealsamas restoran ja ega neil äriliselt midagi hõisata pole. Veidi eemal, Ülemiste Citys oli Imre Kosel ülisuur restoran, ent läks hingusele. Sest keegi ei lähe õhtusel ajal pummeldama äärelinna või ärikvartalisse.“

Restoran-õlletehases Beer House on 400 kohta ja tegu on Tallinna vanalinna kõige suurema söögikohaga.

„Oluline klientuur on turistid, täna on 70-80 protsenti meie klientidest turistid,“ rõhutas Lepik veel kord kõrtsi asukoha olulisust. „Oleme Eestis ainus restoran-õlletehas ja ainus, kes teeb Eestis elusat õlut,“ lisas Lepik.

Samas majas Beer Housega asub ka gurmeerestoran Korsaar.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700