Autor: Kaubandus.ee • 30. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõunakeskust külastab nädalas Tartu linna jagu inimesi

Lõuna-Eesti suurimast kaubanduskeskusest Lõunakeskusest on saanud mitmekihiline ettevõtmine, milles kaubandusel on nii põhi- kui ka sidekihi roll, ütles ASi Lõunakeskus juhatuse liige Jaan Lott.

„Oleme kavandamisstaadiumist peale üsna edukalt läbi viinud  koostööprojekte väga erinevate valdkondade, nii era- kui avaliku sektori vahel,“ ütles Lott ja täpsustas, et Lõunaeskusest käib üsna erinevatel põhjustel nädalas läbi umbes ühe Tartu linna jagu inimesi ehk umbes 100 000 inimest. „Julgen eelnevale toetudes öelda küll, et omaaegne idee on ennast õigustanud,“ lisas Lott.

Lõunakeskus avas uksed täna üheksa aastat tagasi. Esimene ehitusetapp, kus oli kaubanduspinda 13 000 ruutmeetrit, läks maksma 100 miljonit krooni. Hiljem on Lõunakeskust laiendatud viis korda, viimane ehitusetapp – peahoone laiendus ja Rimi hüpermarket – valmis eelmise aasta 6. novembril.

Praegu on keskuses kokku ligi 65 000 ruutmeetrit. Lõunakeskuse omanikfirma AS Astri on aastatega kokku investeerinud 725 miljonit krooni. Praegu tegutseb keskuses üle 160 firma.

Loti kinnitusel pole Lõunakeskus kunagi olnud välja üüritud sajaprotsendiliselt. „See pole meile olnud eesmärgiks omaette, kuna sellises olukorras jääksime hätta keskuse sisu arendamisega,“ rääkis Lott. „Samas on nõudlust Lõunakeskuse pinna järele alati olnud rohkem, kui meil võimalusi pakkumiseks.“

Loti sõnul on üheksa aasta jooksul loomulikult olnud ka loobujaid ja lahkujaid. „Täpset arvet nende üle ei ole me pidanud, kuid üle paari protsendi kaubanduspinnast aastas pole see küündinud,“ täpsustas lott.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700