Autor: Kaubandus.ee • 30. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kusmin: 1. jaanuaril tuleb šokk

Tuleva aasta esimesel jaanuaril ehmatab euro inimesi nii palju, et selle tõttu vaibub ka kaubandus, rääkis Eesti Tarbijateühistute Keskühistu juht Kati Kusmin Äriplaan 2011 konverentsil.

„Kõik vaatame oma palganumbrit ja see ehmatab meid. Šokk on see, mis hoiab aasta esimese poolel tagasi. Usun, et see läheb üle ja siis hakkavad tulemused taastuma,“ ütles Kusmin. Ta lisas, et Slovakkias kukkus vahetult peale euro vastuvõttu ettevõtete käive ligi 33 protsenti.

„Esimesed kuud saavad kõikidele ülirasked olema,“ rõhutas Kusmin, lisades, et jaekaupmeestel pole piisavalt reserve, et hinnatõus alla neelata. Seega on hinnatõus paratamatus. „Oleksin väga nõus, kui täna hinda tõstma ei peaks, aga jaekaubandus ei saa seda pidurdada,“ lausus Kusmin.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700