Autor: Kaubandus.ee • 3. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sportland ja Fifaa kaotanud mitmeid juhte

Anti Kalle ja Are Altraja firmadest Sportland, Jalajälg ja Fifaa on viimase aasta jooksul lahkunud hulgaliselt tipp- ja keskastme juhte, kellest kahega on pooleli vaidlused vara jagamise teemal.

Fifaast lahkusid tänavu juhatuse liikmed Vallo Teder ning Lauri Lillevars, kes asutasid ettevõtte Bold Play. Lillevars kuulus ka Sporltand Eesti nõukogusse, kuid on sealt välja arvatud. Lillevars ise ütleb, et talle tuli nõukogusse mittekuulumine üllatusena.

Firma Bold Play loomise eesmärk oli Lillevarsi kinnitusel varade jagamine Altraja ja Kallega. Bold Play pidi ostma Fifaalt ühe hulgikaubandusega tegeleva äriüksuse, kuid see tehing pole toimunud.

Lillevars rääkis, et töötas ettevõttes üle kümne aasta ja oli viimastel aastatel ka aktsionär. "Selle ajaga tekib paratamatult oma kindel tulevikunägemus sellest valdkonnast, millega tegeled ning kuhu ettevõte peaks liikuma. Seda enam, kui oled koos ettevõttega olnud nii laine harjal kui ka laine põhjas," rääkis ta.

Tema sõnul on arusaadav, et ettevõte vajab arenguks aeg-ajalt n-ö värsket verd uue juhtkonna näol. "Igal juhul väga loodan, et Fifaa elab kriisi üle ning taastab oma positsioonid äri- ja reklaamrõivaste turul," märkis Lillevars.

Ta polnud nõus kommenteerima oma suhteid Kalle ja Altrajaga ega vastama küsimusele, kas tema lahkumiseks tuli surve nende poolt. "Kahjuks ei saa ma täna veel lähemalt kommenteerida suhteid omanikega, kuna läbirääkimiste staadiumis on terve hulk rahalisi küsimusi, kus ma olen võlausaldaja rollis. Loodetavasti saame siiski mõistlikule kokkuleppele," selgitas Lillevars.

Milles seisnevad lahkarvamused rahalistes küsimustes, ei olnud ta nõus täpsustama. Ütles vaid, et selgus peaks saabuma neljapäeval ning pärast seda võib ka anda täiendavaid kommentaare.

Äripäeva andmeil on Fifaast lahkunud või sel aastal lahkumas müügidirektor, tootmisjuht, personalijuht, jaeketi T-särgipoe juht, pearaamatupidaja, ostjuht ja laojuht. Sportlandist/Jalajäljest on lahkunud finantsjuht, pearaamatupidaja, turundusjuht, Timberland brändijuht ja Nike müügijuht. Lahkunud on ka Sportlandi Läti tütarfirma juht Juris Baumanis ning viimati Ukraina ettevõtte juht Anatoli Derkatchov.

Altraja ja Kalle saatsid neid lahkumisi kommenteerides Äripäevale vastuse ühise e-kirja teel. "Inimesed ikka liiguvad, selles ei ole midagi imelikku. Seda, et Sportlandi töötajad saavad pakkumisi välismaalt, tuleb võtta komplimendina. See on suur tunnustus ja näitab Sportlandi meeskonna tugevust," märkisid nad.

"Nii näiteks liitus endine Sportland Eesti turundusjuht Tarmo Hõbe laia rahvusvahelise haardega Eesti ettevõtja Margus Reinsalu meeskonnaga. Veel mõni aeg tagasi Sportlandile kuulunud spordiklubide keti MyFitness müügi- ja turundusjuht Denise Hanschmidt liitus Sten Pentuse tiimiga, et aidata andekal Eesti vormelisõitjal maailma tippu jõuda," kirjutasid Kalle ja Altraja.

"Sportlandis saadud kogemus on paljudel võimaldanud teha unelmate valikuid välismaal! Soovime headele ekskolleegidele edu! Iial ei või teada, kus meie teed taas kohtuda võivad," lõpetasid nad oma kirja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757