Autor: Kaubandus.ee • 13. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MarkIT loodab viie aasta pärast miljardikäivet

IT-kaupade e-hanke keskkond MarkIT soovib saavutada 2015. aastal käibeks 75 miljonit eurot ehk ligi 1,2 miljardit krooni.

Sel aastal ulatub MarkITi käive 26 miljoni euro ehk veidi enam kui 400 miljoni kroonini. Eesti annab täna käibest 35 protsenti, Läti 15%, kinnitas MarkITi juht Andres Agasild.

Kokku tegutseb ettevõte hetkel 21 Euroopa riigis, neist kümnes on ka kontor ja oma müügimehed. Ülejäänud riikide kliente teenindatakse Tallinnast. "Eks see on ka füüsilise investeeringu küsimus. Pole suutelised kõikidesse riikidesse korraga müügikontorit püsti panema," rääkis Agasild innovatsiooniajakirjale HEI.

Tema sõnul maksab kontori loomine välisriigis sada tuhat eurot aastas ning esimesed kolm aastat tuleb kannatada kahjumit. "Lõppeesmärk on, et meil oleks kõigis 21 riigis oma kontor: viis kuni kaheksa inimest ja iga riik teeks umbes miljon eurot inimese kohta käivet," märkis Agasild.

MarkITi laienemine Euroopas muutus tema ütlusel eriti hoogsaks pärast seda, kui ettevõttel tekkis töö käigus uus ja innovaatiline idee. "Rahvusvahelised ettevõtted, kes tegutsevad Euroopas, võivad võtta MarkIT ja poole tunniga teha tellimused oma kõikidesse tütarfirmadesse," kirjeldas ta. "Sellelaadset teenust ei paku Euroopas keegi," lisas Agasild.

Tallinnas asuvad MarkIT jutimine, tootearendus ja backoffice. "Meil on väga tugev finantstiim Tallinnas. Hetkel teeme raamatupidamist kahekümnes Euroopa riigis. Seadused on ikka väga ebaühtlased ja kohati leiab ikka väga absurdseid asju," rääkis Agasild.

Tema ütlusel mõtleb MarkIT ka Vene ja USA turu peale. "Mõtleme, aga ei räägi. Meil on praegu umbes viie-kuueaastase ajahorisondiga visioon ja keskendume sellele. Aeg on näidanud ka seda, et töö käigus tuleb uusi ideid ja eesmärke," rääkis Agasild.

MarkIT Holding ASi omanikud on Andres Agasilla enamusosalusega Stars En Prix OÜ, Jaan Pillesaare JPF Holdings OÜ ja Skype'i-neliku investeerimisfirma Ambient Sound Investments OÜ.

Ettevõtte eelmise aasta müügitulu oli 303 miljonit krooni, kahanedes aasta varasemaga võrreldes 18%. Kahjumit teeniti 8,2 miljonit krooni võrrelduna tunamulluse 10,4 miljoni kahjumikrooniga.

Tänavu esimesel poolaastal kasvas MarkIT grupi käive mullusega võrreldes 30% ehk 140 miljonilt 187 miljoni kroonini. Seejuures paisus MarkIT Eesti poolaasta käive 54 miljonilt 77 miljoni kroonini ehk 45%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700