Autor: Kaubandus.ee • 17. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fazer müüb toitlustusäri lätlastele

Fazer teatas, et müüb oma Balti regiooni toitlustus- ning restoraniäri ettevõtte juhtkonnale. Fazer Food Services Läti juhtkonnaga on sõlmitud eelkokkulepe, mille kohaselt ostab viimane toitlustusärid Eestis ja Lätis.

Käesoleva aasta kevade jooksul jõustuv tehing hõlmab kõiki Fazer Food Services alla kuuluvaid restorane ja töötajaid. Kokkulepe ei puuduta ettevõtte teeninduskööki ja kondiitrit Tallinnas, vaid see läheb Fazer Food Services Soome alla. Balti riigid on jätkuvalt Fazer Bakeries & Confectionery üheks tähtsaimaks turuks.

Fazer Grupi president Karsten Slotte sõnul ei paku turu arengud ning tulevikuväljavaated Eestis ja Lätis Fazeri-suurusele ettevõttele toitlustuse valdkonnas piisavalt kasvuvõimalusi. „Väiksemal kohalikul omanikul on paremad võimalused seda äri edasi arendada. Olen veendunud, et Läti juhtkonda, kes peale ettevõtte väljaostmist äri jätkab, saadab edu,” ütles Slotte.

Osapooled leppisid ka kokku, et kõigile Fazer Food Services töötajatele garanteeritakse lepingu jõustudes töökoht uues ettevõttes. Uus omanik võtab üle kõik Fazeri toitlustusäri õigused ning kohustused klientide ja külastajate ees.

“Me hindame kõrgelt kindlust, mida Fazer meie juhtkonna suhtes üles näitab,” kommenteeris Fazer Food Services Läti tegevjuht Aigars Kaugars. “Meie 15 aasta pikkune kogemus Baltikumi  toitlustus- ja restoraniäris on garantiiks nii meie kohalikele investoritele kui ka klientidele. Tänu ettevõtte väljaostmisele on meil võimalik äri Eestis ja Lätis veel tõhusamalt edasi arendada.“

Fazer Food Services tegevjuhi Iris Karjula sõnul näeb ettevõte Tallinna tootmisüksustes suurt potentsiaali. ”Tootearendus ja retseptide väljatöötamine on meie äris väga tähtsal kohal, mistõttu on ja jäävad tootmisüksused meie edasises arengus kõrgkvaliteetse toidu pakkumisel väga olulist rolli mängima,” lisas Karjula.

Fazer alustas toitlustusäriga Eestis aastal 1993 ning aastal 2001 ka Lätis. Muudatused puudutavad kokku 620 töötajat, kellest 420 töötavad Eestis ning 200 Lätis.

Fazer Grupp on pereettevõte, millele pandi alus 1891. aastal, kui Karl Fazer avas Helsingis oma esimese kohviku. Täna pakub Fazer toitlustusteenust, pagaritooteid ja maiustusi ning tegutseb kaheksas riigis. Fazer Grupi käive 2009. aastal oli 22 miljardit krooni (üle 1,44 miljardi euro), grupp annab tööd umbes 17 000 inimesele, kellest 740 töötab Eestis.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070