Töötaja seisukohalt pole praegune haiguslehele jäämise süsteem hea, sest see sunnib haigeid inimesi tööle tulema, ütles Lunden Cateringi juht Ülo Rekkaro.
Ka Rekkaro väitis täna, et on haige ja käib vaid korraks töölt läbi ning läheb siis koju ravima. Rekkaro sõnul mõtlevad haigeks jäämise puhul ennekõike rahale. Teadmine, et tuleval kuul tuleb läbi ajada väiksema rahasummaga, sunnib inimesi haigust trotsima.
Samas ütles Rekkaro, et tema arvates ei peaks ka tööandja töötaja puudutud päevade eest tasuma, küll aga võiks haigekassa hüvitada 50-60% piires puudutud päevade töötasu.
Rekkaro sõnul on neil tööl vähesed haiged. Peamiselt arvas ta, et tänu tavalisest külmematele tööruumidele. Lunden Catering valmistab külma toitu +6 kraadistes ruumides.
Rekkaro vastas Äripäeva päevaküsimusele - kas praegune süsteem soosib haigena töötamist?
Seotud lood
Selver laiendas oma premium-segmendi kodukaupade valikut, tuues Eesti turule eksklusiivse Maku Elements köögitarvikute sarja ning lisades valikusse ka Soome disainiikooniks kujunenud Marimekko tooted.