Autor: Kaubandus.ee • 3. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kesko aktsia kukkus

Kesko aktsia hind kukkus 6,8 protsenti, 33 eurole, kuna ettevõtte neljanda kvartali tulemus valmistas analüütikutele pettumuse, vahendab Bloomberg.

Soome suurima jaekaupmehe kasumiks kujunes 59 miljonit eurot, analüütikud ootasid numbriks 61,4 miljonit. Kasumiks aktsia kohta tuli 59 eurosenti, ootus oli 61. 2009. aasta neljandas kvartalis oli Kesko kasum 71 miljonit eurot. Käive kasvas 7,3 protsenti, 2,31 miljardile eurole.

Ettevõte prognoosis, et selle aastal kasvab käive, kuid ärikasum jääb eelmise aasta tasemele. Ettevõte plaanib kasvatada märkimisväärselt müügivõrku.

Evli Bank teatas, et neljandas kvartalis oli Kesko uute poodide avamise kulud prognoositust kõrgemad. SEB Enskilda näeb riski oma Kesko aktsiale antud 40 euroses hinnasihis seoses Kesko märkimisväärse ülevõtmisega Venemaal, kuid soovitab aktsiat osta.

"Tulemused tulid oodatust nõrgemad," ütles Nordea Marketsi analüütik Rauli Juva. "Jaemüük kasvab kiiresti, kuid Kesko tulemused ei parane."

Kesko teeb ettepaneku maksta läinud aasta eest 1,30 eurot dividendi aktsia kohta võrreldes eelmisel aastal makstud 90 eurosendiga. 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700