Autor: Kaubandus.ee • 7. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima käive kasvas 2010. aastal 257 mln euroni

Maxima käive kasvas Eestis 2009. aastaga võrreldes 1,2 protsenti, 257 miljoni euro ehk rohkem kui 4 miljardi kroonini.

"Aasta oli jaekaubanduses murranguline. Aasta alguses läbimüük vähenes järsult, tuli kärpida kulusid. Soe suvi ja edukas turismihooaeg tõid kaubanduse langusest välja ning viimases kvartalis olid tarbijad selgelt aktiivsemad ja Maxima käive näitas tublit, üle kuue protsendilist kasvu," edastas kaubandusketi avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Mullu avas Maxima Eestis kolm kauplust, neist kaks olid uusehitused. Tänavu plaanitakse avada ligi kümme uut kauplust, seejuures ka esimese suurema formaadiga kaupluse Tallinnas.

"Kokku peaks jaekett looma tänavu ligi 500 uut töökohta. Lisaks laienemisele on plaanis mitmete kaupluste renoveerimine," märkis Erilaid.

"Jaanuar ja esimene veebruari nädal on läinud paremini kui prognoosisime ja käive on kavanud, kuid seda paraku hinnatõusu arvelt. Toiduainete hinnad on kõikjal maailmas kiiresti tõusnud, tarbijad külastavad kauplusi pisut vähem ja ostetakse ennekõike odavamaid kampaaniatooteid. Samas on ostusummad suuremad," lisas ta.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700