Autor: Kaubandus.ee • 19. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veskimägi: poliitikud väldivad Venemaa teemat

Miskipärast kardetakse Venemaa teemal diskuteerida, kommenteeris ASi Standard juht ja Tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi poliitikute valimiseelseid sõnavõtte.

"Mulle väga meeldis, mida Mart Laar ütles, oleme käinud nüüd Indias, Aasias ja Lähis-Idas, kuid üle 60% meie ekspordist läheb Rootsi, Soome ja Venemaale.

Miskipärast kardetakse kõige lähema turu, võtame Baltikumi või Venemaa, teemal diskuteerida," sõnas Veskimägi Tööandjate keskliidu majandusfoorumil "Tuulelohe lend", kus IRLi juht Mart Laar ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser lahkasid rahvusküsimuse mõju Eesti majanduse arengule, tööturu avamist välismaalastele, välismajanduspoliitikat ja rahvuslikku julgeolekut.

"Minu meelest oleme me kaitstud rohkem kui kaitsta annab, oleme kõigis rahvusvaheliustes organisatsioonides ja kaitsekulutused on 2% riigieelarvest. Nüüd võiks hakata seda raha tagasi tooma ja parandama suhteid nendega, kellega need päris korras pole," leidis Veskimägi.

"Näiteks oleks neli Ida-Virumaa ettevõtjat viiest väga rahul, kui nad saaks ajada normaalselt äri Venemaaga," täpsustas Veskimägi ettevõtjate ootusi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070