Autor: Kaubandus.ee • 1. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi kärbib pikaajaliste töötajate palku

Päev enne vabariigi aastapäeva pani Rimi oma pikaajalised töötajad valiku ette – kas kirjutada uuele sissetulekut kärpivale töölepingule alla või minema minna.

Tallinnas Mustamäel Rimi poes töötava Aita sõnul teatati 23. veebruaril poetöötajatele, et tunnitasupõhine palk on nüüd minevik ja edaspidi hakkavad kõik saama kindlat kuupalka, kirjutas Õhtuleht.

"Väga suurelt kaotavad just nimelt need, kel on pikem staaž. Töötajatega, kes on ametis olnud vaid aasta, ei juhtunud midagi. Nende palk jääb samaks, teised kaotavad aga 1000–2500 krooni," seletab Aita.

Ühe idee algataja, Haabersti Rimi juhataja Marko Põdra sõnul lõikavad uuest süsteemist kasu nii töötajad kui ka tarbijad – töötajal avaneb võimalus areneda ja tarbijale on info kättesaadavam. "Kuigi uue süsteemi juurutamine oli raske, on paljud töötajad leidnud selle pigem positiivse muutusena. Nii kaotus palgas kui ka tõus ühele teenindajale ei ole väga suur, see jääb suurusjärku 10–15 eurot," tõrjub Põder Rimi müüjate süüdistusi.

 

 

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700