Autor: Kaubandus.ee • 16. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pedai: jätkusuutlikul ettevõttel pankrotioht väikseim

Euronicsi ja Plussmiinuse kaupluseid opereeriva Sandman Gruppi peadirektori Martin Pedai sõnul ei ole üheski sektoris midagi kindlat ning iga aasta on siiski erinev, seega pankrotioht on alati olemas. Kindlustatud on vaid jätkusuutlik ettevõtte.

„Meie valdkonnas on turg muutunud stabiilsemaks, kuid klassikalisel elektroonika- ja kodumasinate turul suurt tõusu selleks aastaks prognoosida ei saa. Hetkel on innovaatilised näiteks IT-tooted,“ kommenteeris Pedai.

Pedai sõnul pankrotioht on ilmselt kõige väiksem tugevates valdkondades. „Valdkonnad, mis on jätkusuutlikud. Näiteks need ettevõtted, kuhu on kõvasti investeeritud viimasel kahel aastal,“ lausus Pedai.

Elektroonikaturul on aasta 2011 pigem vaheaasta, kus saab näha, millised tooteid hakatakse rohkem ostma. „Näiteks eelmisel ja üle-eelmisel aastal osteti palju digibox’e, mis enam ei lähe üldse,“ tõi Pedai näitena.

Pedai lisas, et kindlasti mõjutavad ka Jaapani sündmused sellel aastal nende sektorit, aga seda saab tunda mingi aja pärast.„Teatud komponente toodetakse just Jaapanis ning seal pannakse kokku ka elektroonikat,“ lausus Pedai.

Krediidiinfo tutvustas eile uut pankrottide paneeluuringut, kus selgus, et suurima pankrotiohuga sektoriteks Eestis on majutus ja toitlustus ning ehitus, kus mullu pankrotistus iga 7. ettevõte. Äripäeva päevaküsimus on, millises sektoris võiks pankrotioht olla kõige väiksem?

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700