Jaga lugu:

Kaupmeeste liit: konkurents takistab hindade ümardamist

Täna on jaekaubanduses tihe konkurents, mis hindade ümardamist pigem takistab, arvas kaupmeeste liidu tegevdirektor Marika Merilai. 

„Kaupmeeste liit soovitab kaupade ja teenuste hindade kroonides avaldamise sujuvat lõpetamist,“ sõnas Merilai.

Siinjuures peab Merilai sõnul rõhutama, et hinnal kroonides on vaid informatiivne tähendus ja lähtuma peaks hinnast eurodes. „Oleme veendunud, et enamik tarbijatest on selle aasta lõpuks harjunud hindadega eurodes,“ lausus ta.

Merilai sõnul muutuvad hinnad pidevalt ja seda erinevatel põhjustel. Eurohindade ümardamist viiekümnesendise ja ka ühe krooni täpsusega on tema kinnitusel praktikas täheldatud näiteks loto ja ühiskondliku transpordi piletite puhul, sedagi praktilistel kaalutlustel.

„Täna on jaekaubanduses tihe konkurents, mis hindade ümardamist pigem takistab. Jaekaubanduses on kaupade hindade ümardamine leidnud aset kallimahinnaliste kaupade osas, sageli allapoole,“ rääkis Merilai.

Ta lisas, et konjunktuuriinstituudi uuringu tulemused näitavad, et konjunktuur on elavnenud ja müügi kasv jätkub ka järgmisel kolmel kuul. Samal ajal võib prognoosida hindade tõusu peatumist selle aasta teisel poolaastal, arvestades eelmise aasta teise poolaasta kõrget võrdlusbaasi.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt