Autor: Kaubandus.ee • 5. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaupmeeste liit: konkurents takistab hindade ümardamist

Täna on jaekaubanduses tihe konkurents, mis hindade ümardamist pigem takistab, arvas kaupmeeste liidu tegevdirektor Marika Merilai. 

„Kaupmeeste liit soovitab kaupade ja teenuste hindade kroonides avaldamise sujuvat lõpetamist,“ sõnas Merilai.

Siinjuures peab Merilai sõnul rõhutama, et hinnal kroonides on vaid informatiivne tähendus ja lähtuma peaks hinnast eurodes. „Oleme veendunud, et enamik tarbijatest on selle aasta lõpuks harjunud hindadega eurodes,“ lausus ta.

Merilai sõnul muutuvad hinnad pidevalt ja seda erinevatel põhjustel. Eurohindade ümardamist viiekümnesendise ja ka ühe krooni täpsusega on tema kinnitusel praktikas täheldatud näiteks loto ja ühiskondliku transpordi piletite puhul, sedagi praktilistel kaalutlustel.

„Täna on jaekaubanduses tihe konkurents, mis hindade ümardamist pigem takistab. Jaekaubanduses on kaupade hindade ümardamine leidnud aset kallimahinnaliste kaupade osas, sageli allapoole,“ rääkis Merilai.

Ta lisas, et konjunktuuriinstituudi uuringu tulemused näitavad, et konjunktuur on elavnenud ja müügi kasv jätkub ka järgmisel kolmel kuul. Samal ajal võib prognoosida hindade tõusu peatumist selle aasta teisel poolaastal, arvestades eelmise aasta teise poolaasta kõrget võrdlusbaasi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700