Autor: Kaubandus.ee • 23. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nestle: probleem ei ole frangi tugevus, vaid dollari nõrkus

Nestle juht Peter Brabeck ütles, et rahvusvahelist äri rõhuv tegelik teema on dollari nõrkus, mitte frangi tugevus, vahendas Reuters.

„Frank on ülehinnatud, kuid tegelik probleem ei ole frank, vaid pigem dollar,“ ütles maailma suurima toiduainetööstuse ettevõtte juht Austria ärilehele Wirtschaftsblatt. „Valuuta käitub praegu nagu see oleks Ladina-Ameerika valuuta 1970ndatel, kus valuutal lastakse (ning selle üle ollakse isegi õnnelikud), devalveeruda 40 või 50 protsenti,“ ütles ta. „Ma ei saa seda tõsiselt võtta juhtiva valuutana.“

Ta lisas, et Šveits saab vähe ette võtta, isegi kui frangi tugevnemine on tõsine probleem Šveitsi majandusele.

Brabeck ütles, et ta on mures toorainete pakkumispoole pärast, arvestades mõnede kaupade 200 kuni 300 protsendiseid hinnatõuse.

„Olen veendunud, et isegi põhitoiduainete hinnad tõusevad edasi,“ ütles ta. „Et me nüüd 50 protsenti Ameerika teraviljast kulutame bioetanoolile ja samal ajal ei jätku teravilja, siis on selge, mis juhtub – hind läheb üles. Ei toidu kasutamisele kütusena!“

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700