Autor: Kaubandus.ee • 24. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebooki oksjonid tõid Kingakaubamajale üle 20 000 euro

Kingakaubamaja.ee tegevjuht Olesija Roos ütles Äripäeva seminaril "Kuidas internetiturundus tööle panna?", et nad on Facebooki oksjonitega teeninud üle 20 000 euro.

Roos lisas, et nemad on Eestis Facebooki oksjonite leiutajad. Kingakaubamaja.ee alustas Eestis tegevust septembris 2009 ning esialgu oli neil mõnda aega 17 fänni, tänase seisuga on aga üle 32 000 fänni Facebookis.

Roos ütles, et neil on olnud ka suuri tagasilööke, esimene oli kohe veebipoe suurejooneline avakampaania üritusturundusega, millel oli suur eelarve. See ei töötanud absoluutselt, massimeediakampaania ei andnud soovitud tähelepanu ja müüki ning ta ei soovita seda teha ka teistel alustavatel e-poodidel.

"Aga ükskord panime öösel kl 00.00 Facebooki lehele kuulutuse, et nüüd kõik kingad 499 krooni ja hommikul kl 8.00 olid kõik müüdud. Meil toimib väga hästi see, et sõbrannad omavahel räägivad asjast," lisas Roos ning soovitas, et tuleb olla lihtsalt omanäoline.

Samas lisas ta omast kogemusest, et internetipoe pidamine Eestis on keeruline, kuna mingil põhjusel eestlased ei usalda veebipoode. See on lõpuks võimalik, aga tuleb pidevalt tegeleda inimeste harjumuste muutmise ja pideva strateegiate muutmise ja katsetamisega, mis töötab ja mis mitte, rääkis Roos.

Kingakaubamaja.ee on tema sõnul Eestis läbirääkimisi pidanud kõigi poodidega, kes kingade müümisega tegelevad ning osad liitumised suurte kingamüüjatega on alles ees. "NS King ja Walking veel pole liitunud, nad ootavad, et me veel kasvaks," märkis Roos.

Kingakaubamaja.ee kaup jõuab kliendini SmartPosti vahendusel.

Kingakaubamaja.ee kogemused Facebooki oksjonitega

• Iga korraldatud oksjon hüppeliselt kasvatas antud toote läbimüüki e-poes.• Ühe seinapostitusega maha müüdud 84,1% laos olnud kingadest.• Heategevuseks kogutud üle 400 paari korralikke jalatseid.• Facebook on toonud kingakaubamaja.ee-le positiivse imago ja taganud tuntuse naiste hulgas (Eesti Interneti auhind sotsiaalmeedia kategoorias 2010).

Siin saab tutvuda Roosi ettekandega Äripäeva seminaril. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757