Autor: Kaubandus.ee • 11. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peugeot Baltic saab eestlasest juhi

17. oktoobril võtab Peugeot Balticu juhtimise üle Rasmus Tali, kes autoäris on töötanud 14 aastat, sellest kümme Peugeot süsteemis.

"Teen oma uuel ametikohal lendstardi. Käesolev aasta on olnud Peugeot jaoks väga toimekas – tõime turule mitu uudismudelit (508 ja elektriauto iOn) ning juurutasime kliendilojaalsusprogrammi. 2012 toome turule uue 208 ja veel nii mõnegi uuendusliku mudeli," rääkis ta. Juhtida Peugeot edasist arengut Eestis ja Lätis on minu jaoks tõeline väljakutse, lisas Tali.

Peugeot' tegevust Eestis-Lätis juhtis rohkem kui kolme aasta jooksul Per Brinkenberg, kes pöördub tagasi Rootsi, et alustada Peugeot Rootsi juhina.

"Aastate jooksul oleme astunud mitmeid olulisi ja eesmärgistatud samme, et parandada Peugeot positsiooni nii sõiduautode kui tarbesõidukite müügi osas," ütles ta. "See on meil õnnestunud. Müük on tõusnud tänu heale koostööle Peugeot edasimüüjate ja partneritega. Meie eesmärk, laiendada edasimüüjate võrgustik üle kogu riigi, on edukalt saavutatud," lisas Brinkenberg.

Kui KW Bruun Baltic võttis 2008. aastal üle Peugeot maaletoomise Eestis ja Lätis, oli kaubamärk nõrgas seisus, turuosa oli langenud kuni 2%ni, Balti turgudel vaatas vastu kõigi aegade suurim majanduslik kriis ning kogu Peugeot võrgustik vajas täielikku ümberehitamist, teatas ettevõte.

Möödunud kolme aasta jooksul on KW Bruun Baltic muutnud Peugeot üheks kiiremini kasvavaks brändiks. Tänaseks on Peugeot endale haaranud Eesti turuosast 9% ja Lätis 7%.

KW Bruun on ühine emafirma Peugeot maaletoojatele Skandinaavia ja Baltimaades ning Taani ja Rootsi mitmetele jaemüügi esindustele. KW Bruuni käibeks on ligi 760 miljonit eurot, grupis töötab 400 inimest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757