Autor: Kaubandus.ee • 17. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus vabastas Juku Mänguasjakeskuse arestist

Harju maakohus tühistas Juku Mänguasjakeskuse omanikfirma Jukat Eesti OÜ varade aresti, mis võimaldab ettevõttel tõrgeteta tegevust jätkata, teatas ettevõte.

Jukat Eesti OÜ vaidlustas eelmisel nädalal esitatud pankrotiavalduse, kuna firma pole sõlmitud ühtegi lepingut avalduse esitanud äriühinguga.

Jukat Eesti OÜ juhatuse liikme Tomas Paleviciuse sõnul näitavad ettevõtte tegelikku seisu tõusvas joones liikuvad majandustulemused: „Jukat Eesti OÜ on võrreldes eelmise aastaga tänavu 9 kuuga kasvatanud müügitulu 14%. Lisaks avasime oktoobri alguses Tartu Lõunakeskuses 800 ruutmeetril uue JUKU kaupluse ning oleme muutnud kaubavalikut kõigis kauplustes oluliselt kvaliteetsemaks ja mitmekesisemaks. Meie koostöö  kaubatarnijatega on sujuv  - koostame plaane aastalõpu müükideks.“

Seoses ettevõtte omanikevahetusega tänavu kevadel alustas aprillis tööd uus juhtkond, kes muuhulgas asus uurima, millised on omandatud ettevõtte tegelikud võlanõuded ja nende mahud. Tänaseks on läbirääkimised õnnestunud ja viinud uute kokkulepeteni kõigi võlausaldajatega peale ühe.

„Ainult OÜ Da Vinci Invest juhatuse liikme Andrus Braunbrückiga on meie läbirääkimised veninud, meil puudub lepinguline suhe nimetatud äriühinguga. Antud juhul puudub õiguslik alus pankroti taotlemiseks, pigem loodame, et kohus toob selgust meie võlgnevuse kehtivuses ja ulatuses,“ ütles Palevicius.

JUKU ja Kaks Karu jaeketi omanikfirma Jukat Eesti OÜ on Eestis tegutsenud juba kümme aastat. Tänavu kevadel omandas ettevõtte Leedu firma Kotryna UAB, mis on Balti riikide suurim laste- ja beebikaupade edasimüüja nii jae- kui hulgikaubanduses. Ettevõttel on Baltimaades kokku 54 kauplust ning 500 töötajat.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757