Autor: Kaubandus.ee • 17. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Max Digimarket sulgeb augustis avatud uksed

Augustis suurejooneliselt avatud elektroonikapoe Max Digimarketi uksed suletakse juba veebruaris. Kauplust haldava Max 123 ASi nõukogu liige Ivo Suursoo tunnistas, et projekt ebaõnnestus ning ettevõte oleks pidanud oma liistude juurde jääma.

„Räägime ühe 20aastase IT-ettevõtte ühest ebaõnnestunud katsest. Oleme tehnoloogiapartneri Delli jaoks oma valdkonna suurim partner Baltimaades, meil on endiselt nendega, oma partnerite ja klientidega väga hea koostöö,“ märkis Suursoo.

„Kui päris ausalt ära öelda, mis valesti läks, siis see oli eelmise juhtkonna valearvestus. See ei olnud realistlik äriplaan. See oli ka põhjus, miks toimus oktoobri lõpus juhtkonna vahetus,“ tunnistas ta.

Suursoo juhtkonna vahetus oli seotud ettevõtte strateegia kohendamisega. Eelmine juhtkond oli keskendunud äriplaani ühes osas jaeturule, kuid võttes arvesse üldist majanduskeskkonda, siis otsustati jaeärisse investeerimist mitte jätkata.

„Ettevõte on olnud ja jääb tugevaks ärikliendi infotehnoloogia ettevõtteks ehk see on olnud ettevõtte fookus vähemalt kahele kolmandikule kui mitte 80% inimestest ja ärist ning on seda ka edaspidi,“ sõnas Suursoo. „Me lihtsalt väljume jaeärist ning Digimarket kui selline kolib veebi. Poe sulgeme veebruaris,“ lisas ta.

Suursoo ütlusel kaaluti kõiki variante väga-väga tõsiselt, et kauplusega jätkata, kuid nii alternatiivsete finantseerimispartnerite kui ka kaupluse rendileandja pika perspektiivi huvid ei langenud kokku.

„See mudel, mida looma mindi, ei olnud vale, aga ta tuli turule lihtsalt valel ajal. Aastast 2014 võiks potentsiaali sellisele ärile olla, kuna tegemist on mastaabiäriga, mis on seotud emotsionaalse ostujõuga,“ nentis Suursoo.

„Me räägime ärist, mis on B2B turul 20 aastat tegutsenud. Võib-olla ei oleks olnud üldse tark jaeturule proovima minna. See on üks projekt ja see näitab ka ettevõtte tugevust ja otsustusjulgust, et tunnistada viga ja sellest ärist kiiresti väljuda,“ märkis ta.

 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757