Autor: Kaubandus.ee • 6. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uute autode müük hoiab gaasi peal

Jaanuaris müüdi Eestis 1579 uut sõidu- ja tarbeautot ehk 14% võrra enam kui mullu samal kuul.

Uusi sõiduautosid müüdi Auto Müügi- ja Teenindusettevõtete Liidu (AMTEL) andmeil 1331 ja tarbesõidukeid 248.

Kolmandiku uute sõidukite müügist andis väike-kesklass, millele järgnes pea samas mahus maastur. Populaarseim kaubamärk oli jaanuaris Toyota 229 müüdud uue sõiduautoga.

Möödunud aastal kerkis Eestis uute autode müük enam kui 70% võrra ehk üle kahe korra oodatust kiiremini. Müük kasvab prognooside kohaselt ka tänavu, kuid aeglasemas tempost. Optimistlikuim oli jaanuari alguses SEBi prognoos, mis ennustab tänavu turu kasvuks kuni viiendiku.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757