Autor: Kaubandus.ee • 9. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paet: Venemaa liitumine WTO-ga ei lahenda probleeme

Välisminister Urmas Paeti sõnul ei tasuks meil luua illusioone, et Venemaa liitumine WTOga lahendab kõik probleemid. 

"See samm, et Venemaa liitub WTO-ga, on samm, mida on oodanud paljud riigid üle maailma. EL on selle liitumisega rahul ja sellega peaksime olema rahul ka meie," rääkis Paet tänasel Eesti Tööandjate Keskliidu 95. aastapäeva konverentsil "Tuulelohe lend 2012".

"Eksport on kasvanud ning Venemaa turistide arv Eestis on kasvanud ja seda rohkem kui teistes riikidesse," sõnas Paet

Minister selgitas, et Eesti kaubanduspoliitika on liberaalne. "Eestile on prioriteediks suhete arendamine naabritega. Meie jaoks on oluline leida viis suhtlemiseks ka teiste riikidega, sest see on oluline nii poliitiliselt kui ka majanduslikult," lausus Paet.

Rääkidest Ukrainast mainis Paet, et Eesti ettevõtetel on suur huvi selle turu vastu ning ta loodab, et allkirjastatakse Ukrainaga kaubandusleping.

Ka kaugriigid muutuvad meie jaoks olulisemateks ekspordipartneriteks, mis ei tähenda seda, et meie lähiriikidega ekspordimahud peaksid langema. „Prioriteedid jäävad paika,“ sõnas ta.  

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070