Autor: Kaubandus.ee • 30. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööinspektsioon kontrollib aprillis Grossi poode

Tööinspektsioon kontrollib kampaania korras 1.–30. aprillil kauplusteketis Grossi Toidukaubad, kuidas seal täidetakse töölepingu seaduse ning töötervishoiu ja tööohutuse seaduse nõudeid.

Grossi poodide kontrollimine on järg inspektsiooni poolt mullu oktoobris läbi viidud erakorralisele kontrollile Maxima kauplustes, kus avastati 181 erinevat rikkumist, peamiselt töötervishoiu ja tööohutuse nõuete täitmisel. Seega otsustas tööinspektsioon kontrollida, kas sarnaseid puudusi esineb ka teistes kauplusekettides. "Konkreetne ettevõte on valitud arvestades töötajatelt laekunud kaebuste arvu," selgitas inspektsiooni peajurist Meeli Miidla-Vanatalu.

Sügisel kavatseb tööinspektsioon viia läbi sarnase kampaania korras kontrolli ka kolmandas kauplusteketis.

Lisaks korraldab inspektsioon käesoleval aastal neli üleriigilist sihtkontrolli. Luubi alla võetakse järgmised aktuaalsed teemad: tööaja korraldus, psühhosotsiaalsed ohutegurid meditsiini- ja hooldusasutustes ning sisekontroll ehk töötervishoiu ja tööohutuse juhtimine. Suveajal toimub alaealiste töötamise sihtkontroll.

"Sisekontrolli alal esineb ettevõtetes rohkelt probleeme," kinnitas tööinspektsiooni töökeskkonna osakonna juhataja Rein Reisberg. "Tahame tööandjaid suunata, et nad muudaksid ise töökeskkonda ohutumaks. Sellega tuleb tegeleda igapäevaselt, mitte oodata, kuni tööinspektor tuleb ja ütleb, et midagi on valesti," lisas ta.

Erinevates Eesti piirkondades viib tööinspektsioon läbi ka seitse kohalikku sihtkontrolli, mille teemad ulatuvad tõstetöödest kuni kontoritööni.

Tavapärase järelevalve käigus pööravad tööinspektorid suuremat tähelepanu neile tegevusaladele ja ettevõtetele, kus toimub rohkem tööõnnetusi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070