Autor: Anne Oja • 18. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vändra väikekaupmees: tasu kaardimaksete eest on valus

Vändras tegutseva Nugise Kaubanduse OÜ juht Rein Nugis ütles, et kaardimaksetasudes oleks langemisruumi veel palju, kuna need on väikekaupmeestele väga valusad.

"Seal oleks langemisruumi oi-oi kui palju," kommenteeris Nugis Eesti Kaupmeeste Liidu tegevdirektori Marika Merilai öeldut, et kaardimaksed on endiselt liiga kallid ning tasudes on langemisruumi.

"Kui hakata mõtlema, kui palju teenitakse kaartide pealt, siis kaupmehele omale ei jäägi midagi," lisas Nugis. Nugise Kaubanduse raamatupidaja andmel osteti ainuüksi veebruaris pangakaartidega 40 000 euro eest.

"See on igal juhul märkimisväärne summa, mis pangale maksta tuleb. Valus," ütles Nugis.

Nugis rääkis, et 1. aprillist sulges Swedbank ainsa Vändra pangakontori. Sularahaautomaat küll jäi, ent pangakontori kadumine tekitab kaupmeestele samuti lisakulusid, kuna neil pole sularaha kuhugi viia ja inkassaatorfirma rahale järgikutsumine maksab.

Raskustele vaatamata kinnitas Nugis, et poepidamisest ta niipea loobuda ei kavatse.

Väikeses Vändras on praegu kolm poodi: Nugise Kaubanduse pood, ETK süsteemis tegutsevad A&O ning Konsum. Nugise sõnul ringlevad alevikus aga jutud, et sinna tuleb peagi ka Grossi keti pood.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757