Autor: Anne Oja • 13. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Külasepp: Eestis on väikeettevõtjad vaeslapse rollis  

Äripäev küsitles ettevõttlikke inimesi teemal, kas väikepoodnikele tuleks teha maksusoodustus.

Grüne Fee ASi juht Raivo Külasepp märkis, et seda peaks vaatama laiemas kontekstis, kui ainult väikekaupmeeste maksusoodustus, näiteks regionaalpoliitika kontekstis. Meil on põhjendamatult vähe räägitud neist, kes riigile maksu tekitavad ehk väikeettevõtjatest, pigem räägitakse neist, kes makse jagavad. Võrreldes muu Euroopaga on meil väga vähe väikeettevõtteid. Inimeste esimene küsimus on, et mis nad sellest saavad, kui nad oma ettevõttes 24 tundi päevas töötavad. Seetõttu on lihtsam minna palgatööle. Arvan, et riik peaks väikeettevõtteid toetama nii maksusoodustustega kui ka muul moel, et väikeettevõtteid tekiks juurde.

Reklaamistrateeg Indrek Avarand kirjutas Äripäeva arvamuskülgedel, et väikekaupmeestel on üha raskem suurte robotlikuks muutunud kaubanduskettidega nagu Selveri, Prisma, Rimi jt konkurentsis püsida. Kaubanduse ketistumisele saaks piiri panna maksupoliitikaga, tõstes makse ketikaubandusettevõtetel ja vähendades neil, kes kettidesse ei kuulu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757