Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 22. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Heinver: erivajadustega inimeste tööd peab juht hästi planeerida oskama

Selveri kogemus erivajadustega inimeste tööandjana on ligi kümneaastane.

Heinver märkis, et nad teevad värbamisel koostööd erinevate organisatsioonidega, näiteks Astangu Kutserehabilitatsioonikeskusega ja Tugikeskusega Juks, aga ka Töötukassa vahendusel on nad inimesi leidnud.

"Selles valdkonnas liigub sõna kiiresti ning mõnikord võetakse meiega ka otse ühendust ja pakutakse koostööd," kommenteeris Heinver.

Erivajadusega inimesed töötavad Selveris peamiselt müügisaalis teenindajate või kärulükkajatena. Puuetega inimeste palkamisel peab arvestama nii plusside kui miinustega. Ühelt poolt on enamasti tegu väga pühendunud, sõbralike ja lojaalsete töötajatega, kes jäävad tööle pikaks ajaks ning avardavad ka teiste meeskonnaliikmete silmaringi.

"Nad võetakse kollektiivis hästi omaks ning nad armastavad enamasti rutiinset tööd. Teisalt vajab sellise töötaja sisseelamine tavapärasest rohkem aega ning juhendamist, neile ei sobi mitmekesine ja vastutusrikas töö ning nad kardavad stressi tekitavaid olukordi. Juhul kui juht oskab hästi nende tööd planeerida, siis toimib koosöö üldiselt hästi ning võib kujuneda väga pikaajaliseks," jagas Heinver oma kogemusi.

 Selver pälvis 2006. aastal puuetega inimeste sõbraliku tööandja tiitli.

 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757