Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 26. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pääsküla elanikud saavad esimesena Koduselveri

Selver toob turule uue Koduselverite keti. Esimene Koduselver avatakse Tallinna ja Laagri piiril Pääskülas detsembri alguses.

Seni vaid super- ja hüpermarketite turul tegutsenud Selver on loonud uue kodupoodide kontseptsiooni ning plaanib avada lähiaastatel mitmeid väikekauplusi erinevates linnades, teatas Selver juulis.  

577-ruutmeetrise müügisaali ning 825-ruutmeetrise kogupinnaga Selveri esimene kodupood avatakse praeguse Evelekti kaupluse ruumides aadressil Pärnu maantee 536b, mida üüritakse osaühingult Maurizio. Uues kaupluses saab tööd 20 inimest. 

"Laagri ja Pääsküla elanike poevalik on hetkel piiratud, sest liiklusskeem ei soosi suuri Pärnu maantee äärde rajatud hüpermarketeid," märkis Selveri keti juht Andres Heinver poe asukohavaliku kohta. Tema sõnul on uus kauplus mugava asukohaga nii Pääsküla kui Laagri elanikele, aga ka Tänassilma tehnopargis töötavatele inimestele.

Lisaks Selveri kodupoele leiavad keskuses koha apteek, lillepood ning Humana riidekauplus.

Kodupoe eesmärgiks on säästa kliendi aega ning pakkuda esmavajadustele vastavat toidu- ja tarbekaupade valikut, kusjuures põhirõhk on värskel toidukaubal. Koduselverid planeeritakse peamiselt elurajoonide südamesse, aga ka kohalike elanike jaoks oluliste asutuste lähedusse, ühistranspordipeatuste juurde või kojusõidu suunal peamiste sõiduteede äärde.  

"Mõte lähipoodidest on idanenud juba mitu aastat,“ märkis Heinver. Ta lisas, et kodupoe kaubavalik on küll suurte Selveritega võrreldes piiratum, aga igapäevaeluks vajaliku saab kätte kõigist meie poodidest. "Konkurentide väikepoodidest eristab Koduselverit pagaripunkt koos kohvinurgaga, kust saab nii kuuma piruka kui joogi kiirelt kaasa haarata,“ rääkis Heinver ka konkurentsieelistest. Koduselveri ülesandeks on tema sõnul olla väike ja lähedal. Järgmistel aastatel on Selveril kavas avada mitmeid kodupoode peamiselt Tallinnas, aga ka teistes Eestimaa suuremates linnades.

Eesti kapitalil tegutsevasse Selveri ketti kuulub 35 kauplust ning suurköök. Selveritest tehti mullu 33,1 miljonit ostu. Selveri keti 2011. aasta käive oli 318,7 miljonit eurot ja puhaskasum 11 miljonit eurot. Selver kuulub börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni.

 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757