Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 2. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima käive kasvas üle 17 protsendi

Maxima müügitulu Eestis ulatus tänavu esimesel poolaastal üle 160 miljoni euro, kasvades aasta varasema perioodiga võrrelduna 17,5 protsenti, teatas ettevõte.

Maxima Eesti juhatuse esimehe Vaidotas Pacesa sõnul kasvas Maxima käive jaeturust kiiremini tänu soodsatele hindadele ja uutele kauplustele. "Tänavu avasime uued kauplused Türil, Haapsalus ja Maardus," rääkis Pacesa. "Samuti aitasid käibenumbrit tõhusalt kasvatada uued püsikliendid, keda tänavu lisandus 30 000. Kokku kasutab  aktiivselt Eesti üht populaarseimat kliendikaarti Aitäh üle 430 000 tarbija.

Pacesa kinnitusel plaanib kauplustekett avada juba augusti keskel esimese suurema formaadiga kaupluse, Maxima XX supermarketi, Tallinnas. Ka tulevikus on plaanis keskenduda laienemisele pealinnas, kus suuremad Maxima kauplused seni puudusid. “Kokku avame tänavu seitse kauplust ning jaekett loob üle 500 uue töökoha,”  lisas Pacesa. Plaanis on ka mitmete kaupluste renoveerimine.

Samas on Pacesa sõnul juba praegu turul konkurents ülitihe, mis tähendab, et jaekettidel on vähenenud juurdehindluste ja sagenenud sooduskampaaniate tõttu väga keeruline jõuda kasumisse.

MAXIMA GRUPE, UAB omab Balti riikides ja mujal kokku  493 kaubanduskeskust MAXIMA X, MAXIMA XX ja MAXIMA XXX, T-MARKET, T-MARKET EXPRESS  ning ALDIK. Neist 225 asub Leedus, 138 Lätis, 67 Eestis, 42 Bulgaarias ning 21 Poolas. Kontsernil on kokku üle 28 000 töötaja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757