Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 11. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Infot Venemaa tollide kohta

Venemaast sai 22. augustil ametlikult Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) liige. Läbirääkimised liikmeks saamise kohta lõppesid eelmisel aastal. Ja tänavu juulis kasvas Venemaa esmakordselt Eesti tähtsaimaks ekspordipartneriks.

Venemaa ja Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) läbirääkimised ühinemisprotokolli allkirjastamiseks kestsid 18 aastat.

Venemaale veeti juulis 15% Eesti koguekspordist. Enim kahanes eksport Rootsi, teatas Statistikaamet.

Sellest seoses on selgelt näha, et Venemaa kuulumine WTOsse on Eesti ettevõtjale kasulik, sest sunnib naaberriigile peale reeglid, mis vähendavad meie kauba diskrimineerimist. Seega saavad eestlased nüüd Venemaale rohkem müüa.

Kõigile ettevõtjatele, kes huvituvad detailsest infost Venemaa kui värske WTO liikme tollimaksude kohta, saab lisainfot välisministeeriumi väliskaubanduspoliitika büroo juhilt, Kristi Karelsohnilt, E-mail [email protected] või lisainfot kaubandus-tööstuskojast, kus selle valdkonna kontaktisik on Lidia Friedenthal, E-mail: [email protected]

Järgnevalt lingilt saavad huvilised vaadata, millistel Eesti ettevõtetel on juba olemas Venemaa impordilitsents http://fsvps.ru/fsvps/importExport/estonia

Juulis eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 1,05 miljardi euro väärtuses ja imporditi Eestisse 1,15 miljardi euro eest, teatas Statistikaamet.

2012. aasta juulis võrreldes eelmise aasta juuliga suurenes kaupade eksport Eestist 12%, import Eestisse aga 14%. Kaubavahetuse puudujääk oli 95 miljonit eurot, mis mõnevõrra suurenes võrreldes mulluse juuliga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757