Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 12. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Selver lubab gurmeepoodi nii kohalikke kui ka maailmatooteid

Selver avas esimese gurmeekaupluse Tallinna Kaubamajas. Selver lubas, et gurmeekauplusesse tarnitakse kaupa nii kohalikelt tootjatelt kui teistest maailmajagudest.

Selver teatas, et gurmeekaupluse avamisega täidetakse turunišš, mille eesmärgiks on pakkuda traditsioonilisest poevalikust eristuvat delikatesstoitu ning kvaliteetveine. Lisaks Tallinna poodidele on käimas läbirääkimised Tartus ja Pärnus gurmeekaupluste avamiseks. Poodide sisekujunduse autoriks on Eda-Ines Etti. 

"Gurmeekauplus peaks olema esimene valik inimesele, kelle jaoks on hea toit ning kokkamine hobiks või isegi elustiiliks,“ rääkis Selveri keti juht Andres Heinver poe olemusest.

Gurmeekauplustes müüakse supermarketi valikust eristuvaid tooteid, mida tarnitakse nii kohalikelt tootjatelt kui teistest maailmajagudest. Poe sihtgrupiks on inimesed, kes armastavad kokata, ostivad uusi maitseid, katsetavad põnevate rahvusköökidega ning hindavad toiduga harmoneeruvat kvaliteetveini. Samas saab poest tellida ka valmis suupisteid erinevateks koosviibimisteks või pidudeks.  

"Sügisel alustame oma väikeses poes ka koolituste ja degusteerimistega, et olla toidunautlejate ja asjatundjate mõnusaks kokkusaamispaigaks,“ lubas Heinver, et tegu pole pelgalt poega, vaid mitmekesise teenustepaketiga.  

Gurmeekaupluste sisekujunduse autoriks on Eda-Ines Etti, kes on õppinud disaini New Yorkis ning kelle jaoks on tegu esimese sisekujunduslahendusega Eestis.

Eesti kapitalil tegutsevasse Selveri ketti kuulub hetkel 35 kauplust ning suurköök. Tänavu avab Selver veel kaks supermarketit ning tuleb turule esimese kodupoega. Selveritest tehti mullu 33,1 miljonit ostu. Selveri keti 2011. aasta käive oli 318,7 miljonit eurot ja puhaskasum 11 miljonit eurot. Selver kuulub börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757