Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 1. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pangakaart kindlustab automaatselt poest ja netist ostetud tooted

Sampo Pank on koostöös IF Kindlustusega arendas välja lahenduse, mis kindlustab automaatselt ning lisatasuta poest või internetist ostetud toote, teatas pank.

Kui ostetud esemega, näiteks tehnikavidinaga peaks midagi 90 päeva jooksul juhtuma, hüvitab eseme remondi või ostusumma kindlustus.

Sampo Panga jaepanganduse divisjoni direktori Helen Lulla sõnul on küll mõningaid sarnaseid tooteid maailmas kasutusel, kus oma jõud on ühendanud nii pank kui ka kindlustus, kuid tavapäraselt pakutakse sellist automaatset kindlustust panganduses koos suurte aastatasudega pangakaartidega.

"Juba praegusest hetkest alates kehtib automaatne kindlustus meie populaarseimatele kaartidele MasterCard Black, MasterCard Credit, MasterCard Platinium ja VISA Premier, seda mitte ainult uutele, vaid ka juba väljastatud kaartidele. Kindlustuskaitse hakkas kehtima esimesest oktoobrist ja sellega seoses ei muudeta klientide lepinguid. Tulenevalt sellest, et Sampo Panga kliendid on keskmisest varakamad, pakume kõigile oma klientidele seda, mis on teistes pankades pigem privaatpangandusele omane, ka näiteks isiklik nõustaja,“ lisas Lulla.

IF Kindlustuse vanemtootejuhi Merko Kimsto sõnul on tegemist põhimõtteliselt täiesti uue lähenemisega, sest siiani on pakutud sellist kindlustusvõimalust vaid varakamatele klientidele ja seega on positiivne, et Sampo Pank on otsustanud toodet pakkuda tasuta oma kõige populaarsematele pangakaartidele.

"Automaatse ostukindlustuse kaitse saamiseks piisab vaid ostu sooritamisest konkreetse pangakaardiga. Ostetud kaup on kindlustatud 90 päeva jooksul ning kindlustus kehtib kogu maailmas, samuti internetist ostetud kaupadele. Maksimaalne kindlustussumma ühe juhtumi kohta on 1000 eurot ning see kindlustussumma peaks olema piisav, kompenseerimaks näiteks reisil ostetud fotoaparaadi maha kukkumisest või varguse tagajärjel tekkinud kahju. Pikemaks perioodiks kindlustuskaitset või suuremaid hüvituslimiite oma varale on alati võimalik juurde tellida kindlustusbüroost,“ lisas Kimsto.

Kindlustusjuhtumi korral hindab If Kindlustus kliendi ootusi ja remondi maksumust, võib juhtuda, et otstarbekam on hüvitada kliendile ostu soetusmaksumus. Ka varguse või röövi korral on kahjusummaks konkreetse eseme soetamismaksumus. Lähemalt on võimalik tutvuda tingimustega Sampo Panga kodulehel. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757