Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 31. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandimaa suurim ostukeskus Uku avab uksed

Neljapäeval, 1. novembril avatakse Viljandis Mulgimaa suurim ostukoht Uku Keskus. Kaubanduskeskuse rajamine läks maksma viis miljonit eurot.

Uku Keskuse tegevjuhi Kristel Miileni sõnul toob keskus Viljandimaale palju uusi kaubamärke, mida piirkonnas seni esindatud polnud. „Meie keskuse eesmärk on laiendada kohalike elanike jaoks kättesaadavat kauba- ja teenustevalikut. Rentnikke valides eelistasime neid, kelle poodi või esindust Viljandimaal varem polnud. Enamiku Uku keskuses homme poe avavate kaubamärkide jaoks ongi see siin piirkonnas nende esimene. Samas pidasime silmas, et kokkuvõttes tekiks terviklik kaubavalik ning külastaja saaks meie keskusest korraga kätte kõik, mida tal parajasti vaja on,“ lausus Miilen. 

Uku Keskus on rajatud Viljandi vangla asemele Tallinna ja Uku tänava nurgal aadressil Tallinna tn 41. Keskus on avatud tööpäeviti kell 9-19, laupäeviti kell 9-17 ning pühapäeviti kell 9-16.

5300-ruutmeetrisel müügipinnal töötavad kokku ligi 20 erinevat kauplust ja teenusepakkujat: RIMI, Takko Fashion, Expressions, Hesburger, Tehnikatäht, Uku lilled, Sokisahtel, Fortuuna Optika, Apollo, Hawaii Express, Apotheka, Linda, Shu, Ideaalkosmeetika, R-Kiosk. Enamikule keskuse rentnikele on see Viljandimaal esimene pood. 

Keskuse nimi leiti nimekonkursiga – nime Uku pakkus keskusele koguni 73 inimest. Uku Keskuse arhitektuurilise lahenduse on loonud arhitektid Muru & Pere OÜ. Keskuse on ehitanud Saaremaa ettevõte Tesman, kes teeb koostööd mitmete Viljandi ehitusettevõtetega. Arendajaks on AS Eften Kinnisvarafond, mis on asutatud 2008. aastal  Eften Capitali poolt. Kaubanduskeskuse rajamine läks maksma viis miljonit eurot.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757