Autor: Maarit Eerme • 17. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selver: kaubanduse eriala ei ole populaarne

Selveri personalidirektor Kristiina Palm  kommenteeris, et kaubanduse eriala õppinud inimesi ei ole lihtne leida.

Hetkel õpib antud eriala 800-900 inimest, kuid reaalne vajadus oleks 2000 inimese järele. Tekkis küsimus, et kas kaubandusharidus on hääbuv või õpilastel on siiski huvi antud eriala vastu. See aasta tõi kaubandusse juurde 2600 töökohta.

Kaubandus.ee küsis kommentaari Selverilt, kuidas nad teevad koostööd kaubandusharidust antavate koolidega ning kas kaubandusharidusega töötajaid on raske leida.

"Selveris teeme aktiivselt koostööd Tallinna Teeninduskooli, Lääne-Viru Rakenduskõrgkooli ja Tartu Kutsehariduskeskusega. Peame kooli ja tööandja koostööd väga oluliseks, sest just nii saab koolitada tööturule vajalike oskustega spetsialiste. Kaubandusharidusega tööjõud on hinnas. Paraku pole õppinud inimesi lihtne leida, sest kaubanduse eriala pole populaarne," kommenteeris Selveri personalidirektor Kristiina Palm.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700