Autor: Juuli Laanemets • 19. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edukas äri toimub ka maakondades

Kaubanduse klubi „Kuidas maakondades edukat äri ajada?” toimus seekord Tartu Decoras. Esinesid juhataja Eike Tubli-Müür ja turundusjuht Grete Allik.

Põnevaks tegi kohtumise klubiteema maakondlik püstitus. Tallinna keskse ärimudeliga oleme ju igapäevaselt kõik kohtunud. Kuulata aga ettevõtte juhtkonda, kelle kõik poed on väljaspool Harjumaad ja Tallinna, oli värskendav. Tubli-Müür tõi maakonnas tegutsemise plussidena välja:

Hinnad ja tootesortiment vastavalt linnale ja piirkonnaleTugev meeskondLihtne ja loogiline ettevõtte struktuurLühike otsustusahel tagab kiired otsused ja elluviimiseOmavaheline lihtne süsteem (kaubavarude optimeerimine)Võrreldes suurlinnaga odavam tööjõud

Decora ärimudelit iseloomustab Tubli-Müüri sõnul mitu olulist nüanssi: esiteks kõik poed on kahe korruse peale mahutatud ( välja arvatud Võru ja Põltsamaa, mis võeti rendipindadele) ja paljude kaupade sortimendis on nad ka ise maaletoojad. Tubli-Müür lisas, et nad ei ole teadlikult tahtnud võtta liigseid äririske ning pole krediteerinud suuri ehitusfirmasid. Müügimahud hoitakse mõislikud, see on taganud stabiilsema arengu juba pea kakskümmend aastat.

Maakondade miinustena juhtis Eike Tubli-Müür tähelepanu puudustele:

Turundust raske suunata konkreetsele turuleKulud tarbija kohta liialt suured Harjumus ja lojaalsus väikestes piirkondades Alternatiiviks e-poodPüüame kliente kohalikest kanalitest

Siit saab vaadata ka pildigaleriid:

Foto: Juuli Laanemets
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700