Autor: Maarit Eerme • 22. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ETK Grupi netokäive kasvas 7,5%

2012. aastal kasvas ETK Grupi netokäive kokku 420,3 miljonit eurot ning käivekasv oli 7,5% võrreldes 2011. aastaga.

ETK sõnul näitas suurimat käibekasvu Konsumi kett, mis kasvatas enda käivet 10,3%. Kokku sooritati 2012. aastal ETK Grupi kauplustes üle Eesti 60,3 miljonit ostu.

2012. aasta lõpu seisuga oli kehtivaid Säästukaarte üle 390 000 ning eelmise aasta seisuga maksis ETK Grupp Säästukaardi omanikele boonusraha välja kokku üle kolme miljoni euro. Säästukaardiga sooritatud ostude osakaal koguostudest näitas eelmisel aastal kasvutrendi. 

Hetke seisuga on ETK grupil 79 Konsumit, 7 Maksimarketit, 155 AjaO kauplust, 20 E-ehituskeskuse kauplust ja 4 Tööriistamarketit.

2013. aastal on ETKl plaanis avada suvel 1 Maksimarket Pärnusse, 5 Konsumit ja 1 A&O. Samuti on plaanis rekonstureerida 7 Konsumit ning nendest neli ehitada ka suuremaks.

ETK turundusdirektori Andres Lemberi sõnul tuleb ehitada uusi kauplusi piirkondadesse, kus ETK turupositsioon on nõrk. "Tuleb pakkuda teravat konkurentsi ja kasvatada enda turuosa," kommenteeris Lember.

Eesti kapitalil põhinev Eesti Tarbijateühistute Keskühistu asutati 1917. aastal. ETK Gruppi kuulub 19 tarbijate ühistut üle Eesti, kes opereerivad kauplusi Maksimarketi, Konsumi, A ja O ning E-Ehituskeskuse ja Tööriistamarketi märkide all. Kokku on ETK Grupis 360 kauplust ja ligi 4500 töötajat.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070