Autor: Kadri Põlendik • 27. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivafirma Next tuleb Kristiine Keskusesse

Nexti poe avava frantsiisifirma Modir tegevjuht Austris Krumins ütles, et praegu plaanitakse Eestisse vaid ühte kauplust, et vaadata, kuidas sellel läheb.

Uus kauplus avatakse 18. aprillil, seda majandaval Islandi ja Suurbritannia kapitalil põhineval Modiril on Nexti poed ka Vilniuses ja Riias.

„Eesti turg on veidi erinev Läti ja Leedu turust, sest eestlased on oma ostukäitumiselt rohkem skandinaavlaste moodi,“ selgitas Krumins, miks ollakse Eesti turu suhtes pigem ettevaatlikud. Tema sõnul loodab firma, et tulemused on samad, mis teistes Balti riikides ning tulevikus avatakse veel teinegi pood Tallinnas.

Tallinnas on Nexti pood olnud varemgi, ent see lõpetas tegevuse 1999. aastal. Siis tehti koostööd Baltikaga. Tol ajal ütles Baltika turundusjuht Toomas Tiivel, et Next lõpetab kollektsiooni müügi, kuna Nexti peakorter on otsustanud koostöö frantsiisipoodidega lõpetada.

Kruminsi sõnul oli tookord probleem asukohas. „Ma olen kuulnud, et see pood oli kahjumis ning tuli sulgeda. See oli tänavapood, aga praegu on Baltikumis olulised kaubanduskeskused,“ tähendas Krumins.

Modir avas äsja Riias Domina ostukeskuses teise Nexti poe, mis keskendub lasteriietele. Kruminsi sõnul läheb Nextil Baltikumis hästi. „Arvestades meie majandust, keskkonda ja teisi näitajaid, pean ütlema, et meil läheb väga hästi nii Akropolises (kaubanduskeskus Vilniuses – toim.) kui ka Riias,“ ütles Krumins. Ta lisas, et üks põhjusi, miks võimalikult kiiresti taheti avada kauplus Tallinnas, oli selleks, et näha, kuidas Nextil Eestis läheb.

Kuigi Modiril ei ole Kruminsi sõnul plaanis keskenduda ainult pealinnadele, näitavad need siiski kõige paremini turuolukorda.

"Leedus oleme huvitatud Kaunasest, mis on majanduslikult peaaegu sama tugev keskus kui Vilnius. Eestis kaalume Tartusse laienemist, kuid tahame enne Tallinnas maad kuulata. Lätis vaatame praegu paraku ainult Riia poole."

Tallinna kauplus on Balti riikides neljas, 2011. aastal avati pood Vilniuses, mullu septembris esimene Riias ja käesoleva aasta veebruaris teine pood Riias.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757