Autor: Romet Kreek • 3. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nexti jõulumüük läks üle oodatu hästi

Suurbritannia suuruselt teine rõivaste jaekaupmees Next tõstis kogu aasta kasumiprognoosi ja plaanib maksta eridividendi, kuna jõulumüük ületas oluliselt ettevõtte ootusi, vahendab Bloomberg.

Aktsia hind reageeris täna 9,3% tõusuga. See on viie aasta suurim aktsia hinnatõus.

Next teatas, et selle majandusaasta (lõpeb jaanuaris) maksueelne kasum tuleb 684 miljonit kuni 700 miljonit naela. Oktoobris prognoosis ettevõte 650-680 mln naelast aastakasumit.

Konkurendid Debenhams ja Marks & Spencer Group hakkasid pakkuma allahindlusi juba enne pühi, kusjuures nendest esimene hoiatas sel nädalal, et majandusaasta esimese poolaasta kasum kukub, kuna hinnakärped söövad kasumit.

Nexti kauabmärgi all toodete müük kasvas 24. detsembril lõppenud perioodil 12%. Analüütikud ootasid 3,8% müügiedu. Jaekaupluste müük kasvas 7,7% ja kodusostlemise äri Next Directory kasvas 21%. See kataloogiäri annab juba üle kolmandiku ettevõtte käibest ja poole kasumist.

Jaekaupmehe teatel on väga ebatõenäoline, et seline tugev kvartalikasv jääb kestma ka esimesel poolaastal.

3. veebruaril makstakse aktsionäridele erakorralist 50 penni dividendi aktsia kohta, kuna kompanii genereerib rohkem raha, kui suudab kulutada äri arendamiseks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757