Autor: Maarit Eerme • 13. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Parima Toiduaine konkursil käib tihe rebimine

Eesti Parima Toiduaine konkursil taotleb žürii tunnustust 140 toodet ehk koguni 25 toodet enam kui möödunud aastal.

Konkurssi korraldava Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on lihatoodete kategooria olnud traditsiooniliselt väga osalejaterohke. „Sel aastal on pea kõik Eesti lihatootjad konkursil oma kõrge lihasisaldusega sarjadega – see näitab, et kvaliteet ja ehedus on tootjate silmis üha tähtsam ning kindlasti on tootjatele selle eest tunnustust avaldanud ka tarbijad,“ sõnas Potisepp.

„Magustoitude kategooria suur osalejate arv teeb meile aga eriti rõõmu – lõime selle kategooria alles eelmisel aastal ning järelikult oli see väga õige otsus. Sel aastal läheb selles kategoorias maitse üle kindlasti väga kõvaks vaidluseks,“ kinnitas Potisepp.

Tihedat konkurssi on oodata ka piimatoodete, tervisetoodete ja alkohoolsete jookide kategoorias, kus kõigis pürgib parima toiduaine tiitli suunas 11 toodet.

19. korda korraldataval Eesti Parima Toiduaine konkursil hindavad hindamiskomisjoni liikmed toodete puhul ühelt poolt nende maitset, lõhna ja konsistentsi, teisalt aga ka toote tervislikkust, selle välimust, pakendit, uudsust ja ka müügiedu. Hindamiskomisjon koosneb Eesti Peakokkade Ühenduse kokkadest,  õppeasutuste toitumise valdkonna õppejõududest, järelvalveasutuste, kaubandusettevõtete esindajatest ning teistest toiduga kokkupuutuvatest asjatundjatest.

Rahva Lemmik  valitakse sel aastal koostöös Toidutare portaaliga. Eesti Peakokkade Ühendus  valib teistkordselt ka Kokkade Lemmiku, toiduajakirjanikud aga Meedia Lemmiku.

Eesti Parima Toiduaine konkursi võitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse aastakonverentsil, mis leiab aset 25. aprillil.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700